14 Ağustos 2012 09:47

Bu da özel harekatçı dehşeti

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne bağlı Somkaya Köyü'nde geçtiğimiz Cumartesi günü sigara kaçakçılığı yaptığı iddia edilen yurttaşların özel harekatçılar tarafından durdurulduğu ve araçta bulunan bir yurttaşın kafasına silah sıkıldığı iddia edildi.Köy çıkışında oluşturu

Bu da özel harekatçı dehşeti
Paylaş

Köy çıkışında oluşturulan arama noktasında Mehmet Duman, Yakup Taşdemir, Resul İlhan ve Yemnihan Irmak'ın korucular ve özel harekat polisleri tarafından durdurulduğu ve araca yaklaşan özel harekat timlerinin araçta bulunan Mehmet Duman adlı yurttaşın kafasına silah sıktığı öne sürüldü. Ağır yaralanan Duman önce Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne ardından da Batman Alman Hastanesi'ne sevk edildi. Halen Batman Alman Hastanesi'nde tedavi gören Duman'ın, sol gözünü tamamen yitirdiği, sağ gözünde ve beyninde zedelenme olduğu, kafasında da kurşun parçasının olduğu öğrenilirken, hayati tehlikesinin de devam ettiği belirtildi. Duman'ın yarın yapılacak kontrolünden sonra durumuna göre başka bir hastaneye sevk edilebileceği belirtildi. Mehmet Duman'ın babası Musa Duman, hukuki yardım talebiyle İHD Batman Şubesi'ne başvurdu.

'KAFASINA SIKTILAR, SONRA YERE ATIP KAFASINI EZDİLER'

Künteş'in ardından özel harekatçılar tarafından taranan yurttaşlardan Yemnihan Irmak konuştu.

Irmak yaşadıkları olayı şöyle anlattı: "Yolda gelirken önümüzde özel harekatçılar ile korucuları gördük. O esnada hemen durduk onlar dur demeden durduk. Çünkü kaçsaydık tarayacaklardı. Arabadan indik ve ellerimizi kaldırdık, arabada kaçak sigara olduğunu söyledik. Mehmet o esnada elini kapıya atıp inecekti. Ama korucular ve özel harekatçılar araca yanaştılar ve arabanın penceresinden Mehmet'in kafasına sıktılar. Biz de o esnada kendimizi yere attık. Yakup ve Resul ile kendimizi yere attık. Biz hareket etmeden bekledik. Mehmet'i aşağıya indirdiler. Kafasına kurşun yediği halde yerde botla kafasını çiğnediler. Kafasını ezdiler o şekilde. Biz de bayağı bekledik orada. Çok kan kaybetti. Ambulans geç geldi. Geldiği zaman Doğubayazıt hastanesine götürdüler. Bizi de sabaha karşı karakola götürdüler. Çeteli karakoluna oradan da bizi serbest bıraktılar. Mehmet'i Bitlis'e sevk ettiler oradan da Batman Alman Hastanesi'ne sevk ettiler. Şimdi de yoğun bakım ünitesinde. Bizi tutukladıkları zaman cezamız neydiyse çekerdik. Yasadışı sigara kaçakçılığı yapıyoruz diye yakalasaydılar cezamız neyse çekerdik. Ama ateş etmeleri, kafamıza sıkmaları, dövmeleri kabul edilmezdi."

Yine aynı araçta bulunan ve Mehmet Duman'ın kuzeni olan Yakup Taşdemir ise, korucuların kendilerini tanıdıklarını ve önceki yol kontrol noktalarında kendileri için biraz sigara alıp işlem yapmadan kendilerini bıraktıklarını iddia etti. İHD Batman Şubesi'ne Duman'ın ailesinin yanı sıra, geçtiğimiz Cumartesi günü Dağlıca'daki bir inşaat firmasına Batman'dan motorin götürdükten sonra dönen ve Dağlıca çıkışında HPG'lilerce yapılan kimlik kontrolü esnasında alıkonulduktan sonra aracı yakıldığı iddia edilen A. Basit Ayhancı'nın babası Ali Ayhancı da İHD'ye başvurdu. Her iki ailenin başvurusunu kabul eden Batman Şube Başkanı Osman Künteş, her daim barış istediklerini belirterek, "Barışsız bir yaşamın her zaman anne ve babalara acı çektireceğini söyledik. Bir an önce iki tarafın da silahlarını bırakmasını ve herkesin huzur içinde yaşamasını talep ediyoruz. Artık ailelere yazık" dedi. (Batman/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TRT'den John Lennon'a 'din' sansürü

SONRAKİ HABER

Dersim'de operasyonlar sürüyor, ormanlar yanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...