29 Ocak 2018 08:28

Gebzeli metal işçilerinden çağrı: 3 talepte birleşelim

Gebzeli metal işçileri, Türkiye'deki tüm metal işçilerine 2 yıllık sözleşme, en az yüzde 30 zam ve kıdem farkı taleplerinde birleşme çağrısı yaptı.

Paylaş

Bir grup metal işçisi
Gebze

Biz mücadele eden işçileriz. Sözleşme ile ilgili de daha görüşmeler başlamadan mücadelemiz başladı. Bu zamana kadar MESS bizlerle dalga geçer gibi teklifler verdi. Biz de bu teklifin karşısında fabrikalardan cevabımızı GREV olarak yükselttik.

TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!

Grev yaklaştıkça sendikalar bir şekilde taleplerimizin altında seçenekleri dillendirmeye başladı. Biz en baştan beri şu 3 maddeden taviz vermeyeceğimizi belirtiyoruz;

- 2 yıllık sözleşme,

- En az yüzde 30 zam,

- Kıdem farkı…

Bunun dışında elbette ki taslakta var olan tüm talepler taleplerimizdir. Bir adım geride uzlaşmaktan yana da değiliz. Hele ki MESS’in mevcut koşullarda hala 3 yılı dayatması ve düşük ücret zammı ise anlaşmaya varmayacağının çok açık örneğidir.

İŞÇİNİN ONAYI OLMADAN SÖZLEŞME İMZALANAMAZ!

Kırmızı çizgiler diye başından beri belirttiğimiz özellikle bu 3 talep biz işçiler için tartışmaya açık değildir. MESS ile yapılacak hiçbir görüşmede işçinin onayı olmadan herhangi bir talep kabul edilmemelidir!

OHAL PATRONUNSA GREV İŞÇİNİN!

Metal işçileri ne diyor?
Metal işçileri ne diyor?

Ekonominin çarkları tıkır tıkır dönerken, patronlar karına kar katarken ‘Savaş var’ denilerek bizlere baskı yapılmaya çalışılıyor. Yürüyüşlerimize polis müdahale ediyor, TOMA’lar fabrika önüne getiriliyor… Bu koşullarda ne olursa olsun taleplerimiz karşılanmadığı takdirde 2 Şubat’ta grevdeyiz!

Metal işçilerinin yani bizlerin sözleşme sürecindeki kazanımı bütün işçilere hak alma mücadelesinde ışık tutacaktır. O yüzden hem diğer illerdeki metal işçilerine hem de tüm iş kollarında çalışan sınıf kardeşlerimize çağrımızdır. Bu 3 talepte birleşelim!

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri grev yasağına karşı iş bıraktı

SONRAKİ HABER

NBA'de gecenin sonuçları: Thunder üst üste 8. kez kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...