29 Ocak 2018 07:15

'Hayır dersek HDP ile aynı çizgiye düşeriz diye korktular'

CHP'li Muharrem İnce dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin 'Hayır dersek HDP ile aynı çizgiye düşeriz diye korktular. Böyle siyaset yapılmaz' dedi

Paylaş

CHP'nin genel başkan adaylarından Muharrem İnce, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda "CHP yönetimi ‘Evet' oyu verdi. Çünkü 'Hayır' dersek HDP ile aynı çizgiye düşeriz diye korktular. Böyle siyaset yapılmaz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4 gün sonra yapacağı 36. Olağan Kurultay'da genel başkan adayı olan Yalova Milletvekilli Muharrem İnce, seçileceğinden kuşkusunun olmadığını söyledi. Sözcü'ye konuşan İnce, "Önce insan, önce emek, önce sol diyen bir parti olduğumuzu unutmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucularına yapılan saldırılar karşısında sadece direnen olmayacağız, kazanan olacağız. Sorunlarımızı bilimsel verilerin ortaya koyduğu bilgiler ve etik ilkeleri temel alarak çözeceğiz. Bilim, kamu yararı ve hukuk esas olacak" dedi. 

Sloganının “Önce CHP'de değişim sonra Türkiye'de değişim. Önce CHP'de devrim sonra Türkiye'de devrim” olduğunu dile getiren İnce, yerinde yönetimi katılımcı demokrasinin temeli sayacaklarını söyledi.

Türkiye'de, büyük uzlaşmanın temeli olan bağımsız ve hukukun üstünlüğüne göre hareket eden bir yargı düzeninin kurulması gerektiğini kaydeden İnce, "Türkiye'nin içeride ve dışarıda kendi çıkarlarını ‘barış' diyerek sağlayabileceğine inanıyorum. Türkiye'nin her bir tarafı ateş çemberi. Problemsiz komşumuz yok" diye konuştu.

Dokunulmazlıklar konusunda CHP'nin tavrını beğenmediğini dile getiren İnce, "Siyaset yapma biçimim bir ilke üzerine kuruludur. Günübirlik değildir. CHP yönetimi ‘Evet' oyu verdi. Çünkü HDP ‘Hayır' diyordu. 'Hayır' dersek HDP ile aynı çizgiye düşeriz diye korktular. Böyle bir siyaset yapma biçimi yok. Siyaset ilke üzerine yapılır. HDP ‘Ay bir uydudur' diyorsa, ‘hayır Ay gezegen' mi diyeceğiz. Böyle siyaset yapılmaz" eleştirisinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Benzine yine zam geliyor

SONRAKİ HABER

HDP'li Osman Baydemir'e Afrin soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa