29 Ocak 2018 04:32

‘Savaş kazanılsa da kaybedilse de olan halka olacak’

Kimi savaş istemese de operasyonu destekliyor, kimisi tamamen karşısında, Malatya’da Afrin’e dair konuşan yurttaşlar olan yine halka olacak' diyor.

Paylaş

Kıvılcım EFTELYA
Nurgül DENİZ
Malatya

Malatya’da Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna dair konuşan kimi yurttaşlar savaşa karşı olduklarını anlatırken, kimi yurttaş ise savaş taraftarı olmamasına rağmen operasyonu destekliyor. Yaşanan ölümlere üzülen yurttaşlar, ‘barış’ diyenlerin gözaltına alınması üzerine ülkede ‘barış’ demenin bedelinin ağır olduğunu anlatıyorlar. Savaş kazanılsa da kaybedilse de çok büyük zararlar göreceklerini dile getiren yurttaşlar, “Bizim ekmeğimizden kesecekler, olan halka olacak” diyorlar.

‘BARIŞ DEMENİN BEDELİ AĞIR’

TSK’nin Afrin’e yönelik operasyonuna dair Malatya’da yurttaşlarla konuştuk.

Bu operasyonun amacının AKP-MHP ittifakını güçlendirmek olduğunu söyleyen üniversite sınavına hazırlanan Elif, “Ben açıkçası bu operasyonun sadece seçim çalışması tarzında bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda diğer muhalefet partilerini de milliyetçilik adı altında birleştirme çabalarına giriyorlar. Bir de tabi hedefin YPG dışında IŞİD de olduğunu söyleyerek milletin düşüncelerini çarpıtmaya çalışıyorlar” diyerek bu operasyonu doğru bulmadığını söylüyor. Afrin operasyonuna karşı çıkanların hedef gösterilmesiyle ilgili de konuşan Elif,  “ ‘Barış’ diyenler gözaltına alınıp tutuklanıyor. ‘Terörist’ damgası yiyerek hedef gösteriliyor. Şaşırmıyorum çünkü bu ülkede barış isteyenler katledildi, bombalandı. Bu ülkede ‘barış’ demenin bedeli çok ağır” diyor.

‘EKMEĞİMİZ KÜÇÜLECEK’

Afrin’e yönelik operasyon için “Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete” diyerek söze başlayan çiftçi Ali, “Kürt değilim ama Kürtlerin arasında yaşadım hep, arkadaşlarım hep Kürt. Vallahi çok üzülüyorum. Oradaki Kürt kardeşlerime de çok üzülüyorum, şehit olan askere de. İnsanın ciğeri parçalanıyor” diyerek üzüntüsünü dile getiriyor.  “Savaş kazanılsa da kaybedilse de çok büyük zararlar göreceğiz” diyen Ali, “Bizim ekmeğimizden kesecekler, olan halka olacak” diyor ve sözlerini şöyle sonlandırıyor: “Şimdi ‘savaşa hayır’ demeye de korkuyorsun, hemen içeri alıyorlar.”

Savaş’a karşı çıkanlar olduğu gibi savaşı destekleyenlerde var. İktidar’ın savaşmak için sıraladığı düşüncelerden etkilenmiş olan işçi Cumali Korkut ile konuşuyoruz. İşçi Cumali savaş taraftarı değil ancak operasyonu destekliyor. Düşüncesini de şöyle açıklıyor: Devlete yönelik bir kuşatma var. Bu emelleri boşa çıkarmak için Afrin’e operasyon yapılıyor.”

ÖNCEKİ HABER

60. Grammy Ödülleri sahiplerini buldu

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 29 Ocak 2018

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...