28 Ocak 2018 13:48

Halkevleri Genel Kurulu'nda Afrin operasyonuna tepki 

Halkevleri Genel Kurulu’nda Afrin’e yönelik operasyona tepki gösterilerek, barış mücadelesi için çağrılar yapıldı. 

Paylaş

Halkevleri Genel Kurulu “Bu memleket bizim, durdurabiliriz” şiarıyla Ankara’da toplandı. CK Farabi Hotel’de düzenlenen genel kurulda konuşan Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, “Bugün en önemli sorunumuz tek adam rejimidir” dedi. Afrin’e operasyonun egemenler arası birliğin sağlanmakta zorlandığı, halkın tepkisinin OHAL’de bile zaptetmenin başarılamadığı bir zamanda başladığını ifade etti. 

‘CHP MİLLİ MUTABAKAT OYUNUNA DAHİL OLDU’

İktidarın yanı sıra CHP’yi de eleştiren Ersoy, CHP’nin AKP’nin değirmenine su taşıdığını belirterek, “CHP merkezi de bu savaşın diktatörlükle ilişkisini kurmayarak, bir kez daha tekrarlanan milli mutabakat oyununa dahil olmuştur. Bugün de ortada milli mutabakat yoktur. Tek adamın çıkarları ayrı, halkın çıkarları ayrıdır” dedi. Savaşa karşı duramayanın diktatörlüğe de karşı duramayacağını da anlatan Ersoy, “Cihatçı çetelerle birlikte, Diyanetin fetvalarla ilan ettiği bir savaşın arkasında durursanız laikliği savunamazsınız. ‘Savaşa hayır’ diyenlerin tutuklandığı bir savaşı savunursanız özgürlüklerden bahsedemezsiniz”  dedi. 

KESK Genel Sekreteri Ramazan Gürbüz, ülkede emekten demokrasiden, eşitlikten yana tüm kesimlere görevler düştüğünü söyledi. DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “Bu ülkeyi yeniden kuracağız diyorsak öznelerini ve ilkelerini iyi belirtmeliyiz. Emeğin öznesi olmadığı bir yeniden kuruluştan söz edilemez” dedi. 

Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, barış çağrısı yaptığı için hedef gösterildiklerini belirtti. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, isim vermeden CHP’yi eleştirdi. Demokrasi söyleminin yanında duranların “Kürt” sözcüğünden kaçınmaması gerektiğini söyleyen Önder, doğudaki ve batıdaki direnişlerin “barikat” ve “hendek” olarak birbirinden ayrılamayacağını anlatan Önder, “Zalimin karşısında direniş, direniştir. Eşitliğe, demokrasiye, barışa inananlar bu ülkeye baharı getirecek” dedi

Demokrasi İçin Birlik adına konuşan Nejla Kurul, demokrasi mücadelesinde sokağın önemi üzerinde durdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, baskı ve yasakları hatırlatarak, saldırılara karşı birlikte mücadele etmenin önemi değindi. 

‘AFRİN’DEN BUGÜNE KADAR TEK TAŞ ATILMAMIŞTI’

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, Afrin’inden Türkiye tek bir taş bile atılmayan bir kent olduğunu belirterek, iktidarın bölgede pay kapmak ve ülkede itirazları susturmak için Afrin operasyonunu başlattığını söyledi. Savaşın getireceği ekonomik yükü emekçilerin çekeceğini hatırlatan Doğan, savaşa karşı olmanın bile suç ilan edildiğini ifade etti. Halkevleri genel kurulunda eş başkanlık sistemine geçme kararı aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Afrin ekonomide öngörülmemiş sorunlara yol açabilir'

SONRAKİ HABER

Ankara Arçelik işçileri Türk Metal’e de hükümete de tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...