28 Ocak 2018 13:05

Rusya'da muhalif lider Navalni gözaltına alındı

Rusya'da muhalif lider Aleksey Navalni, hükümet karşıtı protesto sırasında gözaltına alındı.

Paylaş

Rusya’da muhalif lider Aleksey Navalni, bugün başkent Moskova’da katıldığı eylemden kısa bir süre sonra gözaltına alındı.

41 yaşındaki Navalni, gözaltına alınmadan önce diğer hükümet karşıtlarıyla birlikte “Üçkağıtçılar, hırsızlar” şeklinde slogan atıyordu.

“Gözaltına alındım. Bunun hiçbir önemi yok. Tverskaya’ya(Moskova’nın işlek caddelerinden biri) gelin” diyen Navalni, “Benim için değil kendiniz ve geleceğiniz için yürüyorsunuz” ifadesini kullandı.

Rusya’da 18 Mart’ta başkanlık seçimi gerçekleşecek. Seçimin adil koşullarda yapılmadığını, seçimlere hile karıştırıldığını öne süren Navalni, bugün için onlarca kentte eylem çağrısı yapmıştı. Yetkililer, eylemleri yasa dışı ilan etti.

Navalni, eylem çağrısında “Bu hırsızlarla, bağnazlarla, sapıklarla daha kaç yıl yaşamak istiyorsunuz” dedi. 18 yıldır devlet başkanlığı görevini yürüten Putin, seçimi kazanması halinde 2024’e kadar başkanlığa devam edecek. Navalni'nin başkan adaylığı, Rusya Yüksek Mahkemesi tarafından reddedilmişti.

Polis, bu sabah Navalni, taraftarlarının bulunduğu ofise de baskın düzenleyerek protestoların canlı yayınlanmasını da önlemeye çalıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadro dışı bırakılan işçiler: Biz de kadro istiyoruz

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın hedef gösterdiği TTB yöneticilerine soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...