28 Ocak 2018 02:15

Mercedes işçileri: Bizim ekmek savaşımız ne olacak?

Grev yasağına tepki gösteren Esenyurt'taki Mercedes işçileri 'Bizim savaşımız ne olacak? Yıllardır ekmek mücadelesi veriyoruz' dedi.

Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Grev yasağına metal işçilerinin tepkileri sürüyor. İstanbul Esenyurt Hoşdere’de bulunan Mercedes işçileri, milli güvenliği tehdit gerekçesiyle grevlerinin ertelenmesine “Bizim savaşımız ne olacak? Yıllardır ekmek mücadelesi veriyoruz”  diyerek tepki gösterdi.
“Bizim grevimizin milli güvenlikle ne alakası var” diyen bir işçi hükümete şu sözlerle tepki gösterdi: “Bizim savaşımız ne olacak? Yıllardır ekmek mücadelesi veriyoruz.” Sürecin henüz bitmediğine dikkat çeken işçi, “Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Taleplerinin arkasında olduğunu belirten bir başka işçi de şöyle devam etti: “Sendikayla birlikte grevse grev, mücadeleyse mücadele.” AKP hükümetine de seslenen metal işçisi “Erdoğan kendi tekerine taş koyuyor, bu zamana kadar işçinin yanında olmadı bundan sonra da köstek olmasın bari. İşveren ile işçi arasından çekilsin” dedi.

ONAYIMIZ OLMADAN İMZALANAMAZ

Metal iþçileri ne diyor?
Metal işçileri ne diyor?

Sürecin bu duruma gelmesinde işçilerin de büyük payı olduğunu düşünen bir işçi şöyle konuştu: “Çünkü bireysel tepkiler veriyoruz, örgütlü değiliz. Fabrikada yan yana gelemiyoruz. Ne yapmalıyız sorusuna cevap vermiş değiliz. Ama gelişmeleri takip ediyoruz. Bu sözleşme dönemi bir önceki gibi olmayacak. İşçiye sorulmadan yapılamayacak. Yıllardır bizden habersiz imzalandı, ama bir önceki sözleşme de yaşananlar bize öğretti, ders çıkardık.Türk Metal Sendikası da adımlarını buna göre atıyor. Çünkü işçinin onayı olmadan hareket ederlerse istifalar yaşanacak bunun farkında.”

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal'in sosyal medya açıklamasına işçilerden yorum

SONRAKİ HABER

B/S/H işçileri: Komiteleri kurup fiili mücadeleyi başlatalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...