28 Ocak 2018 01:39

İşçilerden Çelik-İş'e: Yasak kararının arkasına sığınma

Termo Teknik işçileri, grev yasağına karşı sendikaların birleşmesi gerektiğini belirtip Çelik-İş’i 'Grev yasağının arkasına sığınma' diye uyardı.

Paylaş

Tuncay SAĞIROĞLU
Erdal KOÇER
Çorlu

Grev yasağına tepki gösteren Termo Teknik işçileri, metal patronlarının MESS’te birleştiğini ancak sendikaların ayrı hareket ettiğine dikkat çekerek “Bu aşamadan sonra üç sendikada orta karar alarak birlikte mücadele etmeli” dedi. Grev yasağına ve MESS’in son teklifine öfkenin büyüdüğünü söyleyen işçiler, Çelik-İş’e de “Grev yasağının arkasına sığınma” uyarısında bulundu.

Metal iþçileri ne diyor?
Metal işçileri ne diyor?

“MESS hükümete ve grev yasaklarına güvenerek bizlerin hakkını vermiyor. Metal patronları kendi aralarında birliklerini kurmuşlar. Ama biz ayrı sendikalardayız ve mücadelemiz ortaklaşmıyor. İlk önce bunu gidermek gerekli” diyen Termo Teknik işçisi, MESS’in dayatmalarına, metal patronlarına ve hükümetin grev yasağına karşı güçlerin birleştirmesi gerektiğini dile getiriyor.

Çelik-İş sendikasına güvenmediklerini dile getiren Termo Teknik işçileri, “Yıllardır yapılan sözleşmeler nedeni ile bu noktadayız. “Çelik-İş grev yasağının arkasına sığınmamalı” diyen bir başka işçi şöyle devam etti: “Geçmişte greve çıkacağımı günün sabahı sözleşmelerin imzalandığını unutmadık. Mücadeleden çok patronlar ile uzlaşarak sendikacılık yapılıyor. Hemen daha etkili eylem kararları alarak 2 Şubatta greve çıkalım.”

SİYASAL SONUÇLARI OLUR

Grev yasağı gerekçesinin gülünç bulduklarını belirten işçiler AKP’ye tepkili. Daha önce AKP’ye oy vermiş işçiler içinde de AKP’ye güvenin azaldığını belirten bir işçi, “AKP’li işçiler de dahil, bütün işçiler mücadele çağrısı yapıyor” diye konuştu. Fabrikadaki tartışmaları anlatan bir diğer işçi şöyle devam etti: “MESS ve patronlar ile birlikte AKP’ye de tepkiler var. AKP’ye oy vermiş işçiler bile grev yasağının gerekçelerine inanmıyor. AKP’nin açıktan patronlardan yana olduğu dile getiriyorlar. Bu grev yasağının aynı zamanda siyasal sonuçlarının da olacaktır. Binlerce işçi MESS’in ve patronların insafına bırakılmak isteniyor.”

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da madende sendika mücadelesi veren işçilere infaz

SONRAKİ HABER

'Sadece patronların çıkarları mı milli?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...