27 Ocak 2018 14:38
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ocak 2018 09:25

Niğde'de 2 işçinin öldüğü fabrika patlamasında 3 tutuklama

Niğde'de havai fişek fabrikasındaki patlamada 2 kişi yaşamını yitirdi. Fabrika sahibi ve oğlu ile sorumlu müdür tutuklandı.

Paylaş

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada (27 Ocak) 2 kişi öldü. Patlama sesinden ve dumandan etkilenen çok sayıda işçiye ise ayakta müdahale edildi. Gözaltına alınan fabrika sahibi Arif Yunus Coşkun, oğlu Ömer Faruk Coşkun ve sorumlu müdür Mahmut Akar 29 Ocak günü tutuklandı. 

Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesinde kurulu bulanan havai fişek fabrikasında saat 18.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. 55 kişinin çalıştığı fabrikanın kimyasal işlem yapılan bölümünde meydana gelen patlamada, Muharrem Alkan (33) ve aynı yaştaki İlyas Ünlü yaşamını yitirdi. Patlama sesinden ve ardından ortaya çıkan dumandan etkilenen işçiler ise ambulansla Niğde Ömer Halis Demir Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilere ayakta müdahale edildi. Ölen 2 kişinin cenazeleri de otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

TUTUKLANDILAR

Bor Kaymakamlığı ve Niğde Valiliği'nden herhangi bir açıklama yapılmazken, olayın ardından jadarma ekipleri fabrika sahibi Arif Yunus Coşkun, oğlu Ömer Faruk Coşkun ve sorumlu müdür Mahmut Akar'ı gözaltına aldı. 

Jandarmadaki işlemlerinin ardından Bor İlçe Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. (29 Ocak) 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden ekiplerin inceleme yaptığı fabrikada, üretim geçici olarak durduruldu. 

PATLAMADA ÖLEN BİR İŞÇİ TOPRAĞA VERİLDİ

Patlamada ölen 2 işçiden İlyas Ünlü, memleketi Konya’nın Karapınar ilçesinde toprağa verildi.
Bor ilçesine bağlı Kemerhisar beldesindeki bir havai fişek fabrikasında önceki gün meydana gelen patlamada işçilerden Muharrem Alkan ve İlyas Ünlü hayatını kaybetti. Evli ve 1 çocuk babası İlyas Ünlü’nün cenazesi memleketi Konya’nın Karapınar ilçesinde eskiden belde olan İslik Mahallesi’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından İslik Mezarlığı’na defnedildi. 

Ölen İlyas Ünlü’nün daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Niğde Sungurbey Koleji’nde idari kadroda görev yaptığı, kolej kapatıldıktan sonrada havai fişek fabrikasında çalışmaya başladığı öğrenildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Hişyar Özsoy: Operasyon başkanlık seçimleri için

SONRAKİ HABER

Urfa'da yağmur duasına çıkılan ilçeyi sel aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...