27 Ocak 2018 13:56

Hişyar Özsoy: Operasyon başkanlık seçimleri için

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde konuşan HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, Afrin operasyonunun seçim için yapıldığını söyledi.

Paylaş

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde konuşan HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, Afrin operasyonunun “başkanlık seçimleri kampanyasının parçası olduğunu” söyledi. 

HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yaptığı konuşmada  Afrin operasyonunu değerlendirdi. Özsoy şöyle konuştu: Kürtler Ortadoğu’nun yerli bir halkıdır ve Ortadoğu’da yaşanan bu çılgın siyasi kargaşa, kaos ve şiddetin ortasında kendilerine özerk siyasi bir yaşam biçimi oluşturmaya çalışıyorlar. 

 Aslında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat kendisi Suriye’de bir başka Kuzey Irak oluşumunu önlemek için Türkiye’nin elinden geleni yapacağını defalarca söyledi. Bu da, ‘Suriye’de Kürtlerin özerk öz-yönetimine izin vermeyeceğiz’ demek oluyor. Mesele budur ve bunun terörle mücadele ile bir ilgisi yoktur. Çünkü eğer terörle mücadele ile ilgili olsaydı, o zaman Türkiye’nin argümanlarını destekleyenlere şunu sorardım: Eğer bir yıl içerisinde 70 binden fazla insanı terörizm suçlamasıyla cezaevine gönderebiliyorsanız problem vatandaşlarınızda değil, ülkeniz ve hükümetinizdedir

Hişyar Özsoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başkanlık seçimlerinin kampanyasına Afrin operasyonu ile başladığını söyledi (MA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’de mültecilere sınır dışı!

SONRAKİ HABER

Niğde'de 2 işçinin öldüğü fabrika patlamasında 3 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...