27 Ocak 2018 13:20

Gazeteci Emeç: Türkiye’de kesinleşmiş cezam var

İsviçre’ye iltica talebi reddedilen Gazeteci Hülya Emeç, 'İsviçre hükümetini basın ve ifade özgürlüğü hakkına saygı duymaya çağırıyorum' dedi.

Paylaş

Kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle Türkiye’den ayrılarak İsviçre’ye iltica talebinde bulunan ve bu talebi reddedilen Hülya Emeç, “Türkiye ne ise Brezilya da o ve ben şu an oraya geri gönderilmek isteniliyorum. Brezilya’nın da beni Türkiye’ye iade edip etmeyeceği noktasında bir garanti yok. İsviçre hükümetini basın ve ifade özgürlüğü hakkına saygı duymaya çağırıyorum” dedi.

Türkiye’de aldığı 7 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle 15 Ocak tarihinde Zürih havalanında İsviçre’ye iltica talebinde bulunan Hülya Emeç’in talebi reddedildi.

10 gün boyunca Zurih havaalanında iletişim kaynaklarından yoksun olarak tutulan Emeç’e telefonu ve eşyaları dün iltica talebinin reddedilmesinin ardından teslim edildi.

Emeç’in avukatları iltica talebinin reddi için hazırlık yaparken, Emeç hala havalimanı dış hatlardaki merkezde tutulmaya devam ediyor.

‘MESLEĞİME DEVAM ETMEK İSTİYORUM’

Emeç’in iltica talebinin reddine gerekçe olarak ise İsviçre’ye ulaşmaya çalışırken kullandığı yol gösteriliyor. 10 gün haberleşme kaynaklarından yoksun bırakılan ve havalimanında tutulmaya çalışılan Emeç Gazete Karınca’ya konuştu. Brezilya’da isteyerek bulunmadığını Türkiye’yi terk ettikten sonra İsviçre’ye ulaşmak için Brezilya üzerinden uçakla Zurih’e indiğini belirten Emeç, hakkında kesinleşmiş hapis cezası olmasına rağmen İsviçre’nin verdiği bu kararın basın ve ifade özgürlüğü hakkıyla bağdaşmadığını söyledi.

Emeç, “Türkiye ne ise Brezilya da o ve ben şu an oraya geri gönderilmek isteniliyorum. Brezilya’nın da beni Türkiye’ye iade edip etmeyeceği noktasında bir garanti yok. Hakkımda 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve haberlerden kaynaklı süren davam daha var. Ben mesleğime devam etmek istiyorum. Ülkemde bunun koşulları kalmadı. İsviçre hükümetini basın ve ifade özgürlüğü hakkına saygı duymaya çağırıyorum” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

BBC'de ücret eşitliği için erkeklerin maaşları düşürülüyor

SONRAKİ HABER

Rahmi Öğdül’den ‘Yüzün Topografyası’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...