27 Ocak 2018 12:58

‘Tutuklu, ring aracında yaşamını yitirdi’ iddiası

Kalp hastası Ömer Açar adlı tutuklu, hastaneye götürüldükleri ring aracında Almanya vatandaşı bir tutuklunun yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Paylaş

Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan kalp hastası Ömer Açar, durumunun kötü olmasına rağmen 13 gün çok sayıda hasta tutuklu ile ring aracına bindirilip hastaneye götürüldüklerini ve yolda fenalaşan Almanya vatandaşı 35 yaşındaki bir tutuklunun yaşamını yitirdiğini iddia etti. 

Açar yazdığı mektupta Açar şu ifadeleri kullandı:

“Beni ölüm ringine bindirip yolculuk devam ederken bir saat sonra ringin diğer kabininden inlemeler, feryat eden sesler geldi. Bazen de ‘abi, abi’ diye haykırıyordu. Ring aracı petrole girdi ve adamı lavaboya götürdüler. Adamın durumu çok kötüydü. Sesinden bile anlaşılıyordu. Ama Türkçe konuşamıyordu. Ben arabanın sesinden dolayı ne dil konuştuğunu anlamadım. Yolculuk devam etti. Çok geçmeden adam gene başladı, feryatlara. Komutan, ‘bakın oğlum ne istiyor’ diye sordu. Askerler, önce ‘Komutanım hasta fenalaştı’ yanıtını verdi. Sonra da hastanın nefes almadığını söylediler. Ring hızlanmaya başladı ve siren çaldı ardından da ambulans geldi. Ama çok geçti, adam yaşamıyordu. Cenazeyi ambulansa aldılar, gittiler. Yani insan hayatı bu kadar ucuz. Oysa devletin hasta araçları var. Bunu da biz hastalara çok görüyorlar. Biz hastaneye vardığımızda kabinde üç mahkum daha varmış. Onlar da seslerini korkudan çıkarmamış.”

Hayatını kaybeden tutuklunun 35 yaşlarında ve Almanya vatandaşı olduğunu söyleyen Açar, savcılığın ring aracındaki bulunan herkesi ifadeye çağırdığını belirtti. (Antalya/MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de fabrika çatısından düşen 18 yaşındaki işçi öldü

SONRAKİ HABER

Erdoğan: ÖSO’ya ‘terör örgütü’ diyor terbiyeden muaf anlayış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...