27 Ocak 2018 12:15

Mersin ve Elazığ'dan çağrı: OHAL değil, demokrasi istiyoruz

Mersin ve Elazığ'da emekçiler tarafından düzenlenen basın açıklamalarında OHAL'in ve Afrin operasyonun sona ermesi çağrısı yapıldı.

Paylaş

Mersin ve Elazığ'da emekçiler tarafından düzenlenen basın açıklamalarında OHAL'in ve Afrin operasyonun sona ermesi, ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesi ve Afrin operasyonunu protesto ettikleri için gözaltına alınanların serbest bırakılmaları talep edildi.

Mersin’de emekçiler, ihraç edilen emekçilerin işlerine iade edilmesini ve Afrin operasyonunu protesto ettikleri için gözaltına alınanların serbest bırakılmalarını istedi.

Açıklamayı okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Eş Başkanı Özge Göncü, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’de karanlık günlerin yaşandığını ve insanların ekmeklerinden, işlerinden, özgürlüklerinden ve canlarından olduklarını dile getirdi.  

Göncü, Afrin’e yönelik harekata tepki gösterenlerin gözaltına alınmasın hakkında da konuşurken “Savaşa hayır dediği için gözaltına alınan ve tutuklanan tüm arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı. Göncü, 2 Şubat’ta greve çıkacak olan metal işçilerinin grevinin Bakanlar Kurulu’nca yasaklanmasına da tepki gösterdi, “Bizler, her daim olduğu gibi demokratik alanı ve onurlu bir yaşamı birlikte savunmaya ve onun için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. 

‘SAVAŞ EKMEĞİMİZİ KÜÇÜLTÜR’

Elazığ’da KESK üyeleri de her hafta olduğu gibi oturma eylemlerini sürdürdü. Eylemde konuşan Yapı Yol Sen Şube Başkanı Kenan Korkmaz, “Savaş emekçilerin ekmeğini küçültür, ekonomiyi küçültür. Yoksul emekçi çocukları savaşta hayatını kaybeder işçi grevleri engellenir. Buna karşı KESK olarak hep barıştan yana olduk. Olacağız.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Hasta mahpus Ufuk Keskin serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

İzmir'de fabrika çatısından düşen 18 yaşındaki işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...