27 Ocak 2018 07:14

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'ne başvurular başladı

Denizlerin avukatı Halit Çelenk adına verilen ve bu yıl dördüncüsü kez düzenlenen Halit Çelenk Hukuk Ödülleri için başvurular başladı.

Paylaş

Denizlerin avukatı Halit Çelenk adına düzenlenen 'Halit Çelenk Hukuk Ödülleri' için başvurular başladı.

Bu yıl dördüncüsü verilecek olan Halit Çelenk Hukuk Ödülleri için düzenlenen yarışmaya 1 Ocak 2016-1 Ocak 2018 tarihleri arasında basılmış ya da basılmamış yayın, tez ve her türlü eser katılabilecek.

Yaşamda ve hukukta devrimci duruşun, adaletsizliğe karşı mücadele simge isimlerinden olan Çelenk'in adını yaşatmak ve hukuk mücadelesini anlatmak için düzenlenen yarışmaya son başvuru tarihi 1 Mart 2018.

Konusu serbest olan yarışmanın değerlendirmesinde Halit Çelenk'in yaşamı, hukuk mücadelesi, eserleri, mesleki ve yaşam mücadelesi, fikirleri ile hukuk ve/veya hukuk/toplumsal ilişkiler bağlantısının kurulması esas alınacak. Yarışmacılar hukukçu olabileceği gibi diğer mesleklere de mensup olabilirler.

Eserlerin, hukuk alanına ya da diğer alanlar ile hukuk arasında bağlantı kurarak, bilimsel özgürlüğe sahip olması, akademik yazım ve etik kurallarına uygun olması gerekiyor. 

Katılımcılar daha detaylı bilgiye www.halitcelenk.org sitesinden ulaşabilirler.

Ödül töreni Halit Çelenk’in ölüm yıldönümü olan 5 Mart 2018 tarihinde verilecek. 

Yarışmanın seçici ve düzenleyici kurulunda Prof. Dr. Ron Aybay, Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Ali Murat Özdemir, Yrd. Doç. Dr. İlker Kılıç, Av. Erşan Sansal, Av. Başar Yaltı, Av. Bilgütay Hakkı Durna, Av. Barış Aybay, Serpil Çelenk Güvenç, Ali Rıza Aydın, Av. Özlem Şen Abay bulunuyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Metal ve MESS pazartesi günü bir kez daha görüşecek

SONRAKİ HABER

Afrin operasyonunun 8. gününde neler yaşandı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...