Türk Metal ve MESS pazartesi günü bir kez daha görüşecek

Türk Metal Başkanı Pevrul Kavlak, yasaklanan metal grevine dair konuştu. Kavlak, MESS'le pazartesi günü bir kez daha görüşeceklerini söyledi.

27 Ocak 2018 06:33
Paylaş

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, işçilerin grev yasağına karşı fiili grev talebine karşılık vermedi. Pazartesi gününden itibaren iki vardiyada toplam 1 saat üretimi durduracaklarını duyuran Kavlak, MESS’in yüzde 13,2 zam teklifini iyi niyet göstergesi olarak gördüklerini dile getirdi.
Grev yasağının ardından Türk Metal üyelerinin gözleri, Pevrul Kavlak’ın Gebze 1 No’lu Şube 4. Olağan Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmaya çevrilmişti. Grevlerinin "milli güvenliği tehdit ettiği" iddiasıyla yasaklanmasına tepki gösteren Kavlak, yasak kararını kabullenmeyeceklerini iddia etti.

Eylem kararlarını revize ettiklerini ve pazartesi gününden itibaren iki vardiyada toplam 1 saat üretimi durduracaklarını söyleyen Kavlak, “Bunlardan da sonuç alamazsak sözleşmeyi bitirene kadar her gün duruşlara devam edeceğiz” dedi.

İşçilerin fiili grev talebine karşılık, “Tek bir kere kanun dışına çıkmadım. Yasa dışı iş yapmadım” diyen Kavlak, MESS’in yüzde 13,2 zam teklifini iyi niyet yaklaşımı olarak gördüklerini, sözleşmenin iki yıllık olması, ikramiyeden kesinti yapılmaması ve kıdeme dayalı zam yapılması karyılığında zam oranını yüzde 38’den yüzde 30’a çektiklerini dile getirdi.

Pazartesi günü MESS’le bir görüşme daha yapacaklarını hatırlatan Kavlak, “Şartlarımızı bildiklerine göre şartlarımızı kabul ettiler diye kabul ediyorum. Benim umudum budur. Umarım umudumu boşa çıkarmazsınız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

İ. Sabri DURMAZ yazdı: İşçi taleplerinin ‘milli güvenlik’le hiçbir ilgisi yoktur!

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Papua Yeni Gine'de 6.3 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'ne başvurular başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...