27 Ocak 2018 04:15
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ocak 2018 12:48

Bildiri dağıtırken gözaltına alınan EMEP'liler serbest

İskenderun'da metal grevinin yasaklanmasına dair bildiri dağıtırken gözaltına alınan EMEP üye ve yöneticileri serbest bırakıldı.

Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde metal grevinin yasaklanmasına ilişkin işçi duraklarında bildiri dağıtımı yaparken gözaltına alıann Emek Partisi Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, İskenderun İlçe Yöneticisi Yusuf Gülşen ve Adana İl Yöneticisi Aydın Yiğit savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

İskenderun’da metal işçilerinin grevinin yasaklanmasıyla ilgili işçi duraklarında bildiri dağıtımı yapan EMEP Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, İlçe Yöneticisi Yusuf Gülşen ve Adana İl Yöneticisi Aydın Yiğit gözaltına alındı. Gözaltına alınan EMEP üyeleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından nönetçi savcılığa sevk edildiler. 

Mevlüt Bulgur, Yusuf Gülşen ve Aydın Yiğit, Nöbetçi Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldılar.

Gözaltı gerekçesi olarak gösterilen bildiride “AKP Hükümeti de çok iyi biliyor ki; radyatör, otomotiv ve elektrik aksamı, demir profil, çamaşır makinesi vb. üretimi yapılan fabrikalar milli güvenliği tehdit etmez. Meğer milli güvenlik dedikleri patronların çıkarıymış. İşçilerin ücretlerini artırmak istemesi neden milli güvenliği tehdit ediyor. İşçilerin üç yıllık değil, 2 yıllık sözleşme yapmak istemesi niye milli güvenliği tehdit etsin. Grevin başlamasına bir hafta varken ve MESS sendikaları bir kez daha görüşmek üzere toplantıya çağırmasının hemen öncesinde açıklanan bu grev yasağı; MESS’in elini güçlendirmiş ve hükümetin kimden yana olduğunu ortaya koymuştur” denilmiş ve işçilere haklarını koruması için birlik çağrısı yapılmıştı.

Bildiride yer alan "Milli güvenliği tehdit ettiği gerekçe gösterilerek 130 bin metal işçisinin grevini yasaklayan Hükümet, sermayenin hizmetinde olduğunu kanıtlamıştır. Hükümet şimdi de savaş bahanesinin ardına sığınmaktadır. Afrin’e müdahalenin, operasyonun da faturası işçinin grevinin yasaklanması oldu" ifadelerinin "terör örgütü propagandası" olduğu öne sürülmüştü.

EMEP ÜYE VE YÖNETİCİLERİNE DÖNÜK OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Afrin harekatı sonrası yurdun dört bir yanında başlatılan operasyonlar da sürüyor. Önceki gün İstanbul İkitelli halk pazarında EMEP'in Afrin operasyonuna ilişkin “Bu savaş emekçi halkımızı ve ülkeyi yıkıma götürür, izin vermeyelim” başlıklı bildirisini dağıttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Bilal Karaman ve Neslihan Karyemez, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

Kocaeli'de de İl Başkanı Arzu Erkan, sosyal medya paylaşımları nedeniyle emniyete ifadeye çağrılmıştı.

24 Ocak tarihinde ise polis, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen’in evinde arama yapmış ve dijital eşyalarına el koymuştu. (İskenderun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pantolon giyen kadınlar ‘cehennemlik’ diyen Şenocak görevde

SONRAKİ HABER

Arif Sağ: Arabesk söyleyerek halkıma ihanet ettim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...