27 Ocak 2018 00:49

'Sağlıkta taşeron kaldırılmıyor, isim değiştirip yayılıyor'

Sağlık Bakanlığının 15 bine yakını doktor olmak üzere 16 bin kamu emekçisini sözleşmeli olarak alacağını açıklamasına SES Adana Şubesi tepki gösterdi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Sağlık Bakanlığının 15 bine yakını doktor olmak üzere 16 bin kamu emekçisini sözleşmeli olarak alacağını açıklamasına SES Adana Şube Eş Başkanı Muzaffer Yüksel tepki gösterdi. KHK ile çıkarılan taşeron düzenlemesinde şehir hastanelerinde işe başlayanların taşeron koşullarında olmasına rağmen taşerona alınmadığını, sürekli işçi olacak 200 bin taşeron işçisinin şehir hastaneleri tarafından kabul edilmeyeceğini ifade eden Yüksel, bunların özelleştirmenin devamı olduğunu ifade etti.

‘TABANDA EŞİTLİYORLAR’

Şehir hastanelerinin taşerona devam edeceğini, kamu hastanelerinin sözleşmeli personelle devam edeceğini dile getiren Yüksel, “Taşeron kalkmadı isim değiştirdi. Patron devlet oldu. Doktor da hemşireler de sözleşmeli olacak. Biz taşeron kalksın ortak örgütlenme olsun derken ‘İşçiler memurların seviyesine gelsin’ diyorduk. Ama bunlar memurları taşeron seviyesine indirmeyi hedefliyor. İşçi devlet memurunun işini yapıyorsa devlet memuru olarak kadroya alınmalı” dedi.

‘KADROLU OLAN SADECE DOKTOR VE HEMŞİRE’

Adana Şehir Hastanesinde laboratuvar, görüntüleme, radyasyon onkolojisi, fizik tedavi rehabilitasyon, sterilizasyon gibi önceden taşerona verilemeyen tıbbi destek işlerini, şu an 19 özel şirketin işlettiğini ifade eden Yüksel, “Güvenlik, temizlik, yemekhane gibi alanlar zaten taşerondaydı, şimdi kadrolu olan sadece doktorlar ve hemşireler kaldı”dedi. Yüksel, işçilerin, Sağlık Bakanlığı bünyesinde boşluk olan yerlerde çalıştırılacağını, yer yoksa başka illerde istihdam edileceğini; şehir hastanesinde 2 bin 700 işçinin risk altında olduğunu, yeterli işçileri olmadığı için devam edildiğini ve bir işçinin 5 işçi işi yaptığını söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Keşke savaşmasak da herkes nasıl istiyorsa öyle yaşasa...

SONRAKİ HABER

Avrupa’da Afrin tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...