26 Ocak 2018 23:50

Avrupa liglerinde heyecan dorukta

Avrupa futbolunda şampiyonluk yarışı içinde olan ve Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren dev ekipler karşı karşıya geliyor.

Paylaş

 

Avrupa futbolunda 2’nci yarıların başlamasıyla birlikte şampiyonluk yarışı içinde olan ve Avrupa kupalarına katılabilme mücadelesi veren dev ekipleri karşı karşıya geliyor.

İspanya La Liga, İtalya Serie A ve Fransa Ligue 1’de büyük bir futbol coşkusu yaşanacak.

REAL MADRİD, ZORLU DEPLASMANDA

İspanya La Liga’nın son şampiyonu Real Madrid, ligde bir üst sırasında yer alan Valencia ile deplasmanda karşılaşacak. Avrupa liglerinde taraftar baskısı en çok hissedilen stadyumlarından biri olan Mestalla Stadyumunda oynanacak karşılaşma, bu akşam saat 18.15’te başlayacak. Bu sezon ev sahibi olduğu 11 karşılaşmada 6 galibiyet alan Madrid ekibi, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle geçen sezonki performansını aratıyor. Real Madrid, ligde oynadığı son 10 karşılaşmada ise 4 galibiyet elde ederken 3 beraberlik ve 3 mağlubiyetle bir istikrar yakalayamadı. Valencia, ligde oynadığı 10 deplasman karşılaşmasında 5 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberliği hanesine yazdırdı. Ligde son 10 karşılaşmada ise 5 galibiyet alan Valencia, 4 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. İki rakip arasında oynanan son

10 müsabakada Madrid ekibi 4 galibiyet alırken, Valencia 2 galibiyet elde etti; 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Santiago Bernabeu Stadyumunda oynanan karşılaşma 2-2’lik beraberlikle tamamlandı.

SAN SIRO’DA DEV RANDEVU

İtalya Serie A’daki şampiyonluk yarışının çok uzağında kalan Milan, San Siro’da Lazio’yu ağırlayacak. Milan’ın Avrupa kupası hedefi için büyük önem taşıyan karşılaşma, 28 Ocak yarın saat 20:00’de başlayacak. Milano ekibi, iç sahada şu ana kadar 5 galibiyet aldığı sezonda 3 mağlubiyet ve 2 beraberliği hanesine yazdırdı. Ligde son 10 müsabakada ise 4 galibiyet alabilen Milan, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlikle zirve yarışının uzağında yer aldı. Lazio, bu sezon dış sahada çok iyi bir performans göstererek; 8 galibiyet 1 mağlubiyet ve 2 beraberlikle başarılı bir performans sergiledi. Deplasman ekibi, ligde son karşılaşmalara bakıldığında ise son 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. İki ekip arasında oynanan son 10 maçın 4’ünü Milan, 2’sini Lazio kazandı, 4 maç ise berabere tamamlandı. İlk yarıda oynanan karşılaşma ise 4-1’lik skorla Lazio lehine sonuçlandı.

SON ŞAMPİYON MONACO, MARSİLYA DEPLASMANINDA

Fransa Ligue 1’in 3’üncü ve 4’üncü sıralarında yer alan iki ekibi Marsilya ve Monaco, yarın saat 23:00’te Velodrome Stadyumunda kozlarını paylaşacak. Marsilya, bu sezon ev sahibi olduğu 10 karşılaşmada 7 galibiyeti hanesine yazdırırken 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Son 10 karşılaşmasında ise 7 galibiyet alan Marsilya,  Monaco’nun bir sıra üstünde yer alıyor.  (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray-Osmanlıspor maçı ne zaman saat kaçta?

SONRAKİ HABER

Milli güvenlik diyenler zenginlerin güvenliğinden bahsediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa