26 Ocak 2018 19:26

Beşiktaş kendi evinde Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti

Süper Lig'in 19'uncu haftasında Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

Paylaş

Süper Lig'in 19'uncu haftasında Vodafone Park'ta oynanan maçta Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 18 ve 25'inci dakikalarda Talisca atarken, konuk ekibin tek golünü 72'nci dakikada Trezeguet'den geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 36'ya yükseltirken, Kasımpaşa 22 puanda kaldı.

12'nci dakikada rakip sahada baskı kuran Beşiktaş, kısa paslarla rakip kaleye gitti. Negredo'nun savunmanın arkasına attığı klas pasta Babel topa vuramadı.

18'inci dakikada kazanılan köşe vuruşunda Quaresma'nın ortsında Talisca'nın kafa vuruşu kaleci Ramazan'ın solundan ağlara gitti: 1-0.

24'üncü dakikada Negredo'nun tek pasıyla ceza sahası çaprazında topla buluşan Oğuzhan'ın vuruşu yan ağlarda kaldı.

25'inci dakikada orta sahada topu kapan Medel'in pasını Quaresma'ya aktardı. Portekizli oyuncunun ortasında Talisca kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkard: 2-0.

30'uncu dakikada soldan hareketlenen Atiba'nın ortasında Negredo'nun tekte yaptığı yandan auta gitti.

40'ıncı dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında Negredo'nun ortasında savunmanın ters vuruşu Quaresma'nın önünde kaldı. Portekizli oyuncunun sert şutu direğe çarparak oyun alanına geri geldi.

42'nci dakikada gelişen Kasımpaşa ataığında Trezeguet'ten seken topta Eduok'un bekletmeden yaptığı vuruş Fabri'de kaldı.

İlk yarıda başka pozisyon olmadı ve ilk 45 dakika Beşiktaş'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.

56'ncı dakikada hızlı çıkan Beşiktaş, rakip savunmayı 3'e 3 yakaladı. Gökhan Gönül'ün pasında hareketlenen Talisca, topu arka tarafta hareketlenen Quaresma'ya aktarmak istedi ancak pas isabetli olmadı.

65'inci dakikada kazanılan kornerde Mensah'ın ortasında Omeruo'nun kafa vuruşu kaleci Fabri'de kaldı.

70'inci dakikada Lens'in pasıyla sağ tarafta hareketlenen Oğuzhan, tekrardan Hollandalı oyuncuyu görmek istedi ancak top kaleci Ramazan'da kaldı.

71'inci dakikada Mensah'ın pasıyla topla buluşan Trezeguet'in şutu üst direkten döndü.

72'nci dakikada orta sahada yapılan pas hatasında topla buluşan Mensah pasını Trezeguet'e aktardı.  Trezeguet'in ceza sahasında topu sağ ayağına çekip yaptığı vuruş kaleci Fabri'nin solundan ağlara gitti: 2-1.

87'nci dakikada kazanılan serbest vuruşta Neumayr'ın ortasını Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti.

 

KASIMPAŞA KEMAL ÖZDEŞ’İN GÖREVİNE SON VERDİ

Kasımpaşa'nın Beşiktaş'a 2-1 mağlup olduğu mücadelenin ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mücadele ile ilgili değerlendirme yapmayacağını söyleyen Özdeş, "Bugün 50'nci lig maçımız. Belki de ilk kez maçla ilgili yorum yapmayacağım. Başkanımızla birlikte sezon başından bu yana takımın oyununa dair konuşuyorduk, eleştirileri oluyordu. Bugün de maçın ardından bir görüşmemiz oldu. Bana teşekkür ettiğini söyledi, ben de ona teşekkür ettim. Oyuncularımla soyunma odasında konuştuk, birlikte geçirdiğimiz 1.5 seneye, birlikte çıktığımız 50 maça vurgu yaptım. Bana ve ekibime kattıkları için teşekkür ettim ve son konuşmamı yaptığımı söyledim. Aynı kaliteyi ve üretimi devam ettirmelerini istedim. Başkanımıza teşekkür ederim, çok kaliteli zamanlar geçirdik. Şimdi ayrılıyoruz. Her zaman üst sıraları hedef gösterdim, takımımı güvenli bir yerde bıraktım, bu da benim için önemli. Tüm personellere teşekkür ederim. Kasımpaşa'nın kapısının bana her zaman açık olduğunu biliyorum, geri döneceğimi de biliyorum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Umarım ligin sonuna kadar aynı mücadeleyi gösterir takımımız. Beşiktaş'a da Şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum, umarım turu geçen taraf biz oluruz" dedi. 

'BU BİR İSTİFA DEĞİL'

Bunun bir istifa olmadığını söyleyen Özdeş, "Sezon başından bu yana başkanın eleştirileri vardı. Maçtan sonra bana teşekkür etti, ben de ona teşekkür ettim. Kasımpaşa Kulübü bir vizyon kulübü, üst sıralarda olması gerekiyor. Bazen oynattığınız oyunlar sorgulanabilir" diye konuştu.

'YÖNETİM KURULU GÖREVİNE SON VERDİ DİYEBİLİRSİNİZ'

Özdeş son olarak, "Telefon görüşmesinin sonunda oyuncularıma söyledim, şimdi kamuoyuna söylüyorum. Yönetim Kurulu görevine son verdi diyebilirsiniz, bir problem yok" diyerek sözlerini noktaladı.

 

BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ GÜNEŞ: HAK ETTİĞİMİZ 3 PUANI ALDIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hak ettikleri bir galibiyet aldıklarının altını çizen Güneş, farklı kazanacakları bir karşılaşmayı 2-1'lik galibiyetle tamamladıklarını söyleyerek, "İlk yarıda 5-10 dakika dışında kontrol bizdeydi. Oldukça etkili ataklarımız vardı. İkinci yarıda pas seçimleri ve bireysel hatalar fazla olunca bu sefer oyunda kopmalar başladı. İkinci yarıdaki oyun görüntüsüne ve disiplinden kopmalara rağmen hak ettiğimiz 3 puanı aldık" ifadelerini kullandı

Negredo'nun performansına değinen Güneş, "Negredo ilk yarı gayretliydi ama ikinci yarı çıkışlarda başarılı olamayınca hızlı oyuncu olarak Babel'i forvete aldım. Savunmada kalmıştık. Negredo'nun bir sıkıntısı yok. Attığımız golde onun da katkısı vardı. Daha hareketli olması işimize gelir. Oynadığımız oyunda buna ihtiyaç var. Daha başarılı olmak istiyor. Karşılığını alamadığı zaman her oyuncu gerilir. Mustafa da üzülmüştür. Onu oyuna alacaktım ama Babel'i ileriye almak zorunda kaldık" dedi.

Mücadelede 2 gol kaydeden Talisca'nın sakatlığı konusunda henüz net bilgilerinin bulunmadığını vurgulayan Güneş, sağlık ekibinin yapacağı gerekli kontrollerinin ardından bu oyuncunun durumunun netlik kazanacağını belirtti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Termik santral inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Kıbrıs’ta ‘Barış ve Demokrasi’ yürüşüne binler katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...