26 Ocak 2018 17:14

Türkmen: Üreticiye destekleme primleri neden ödenmiyor?

CHP Milletvekili Elif Doğan Türkmen, destekleme primleri vaktinde ödenmediği için zor durumda kalan ürecinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, destekleme prim ödemelerinde yaşanan gecikmenin üretici ve çiftçiyi zor durumda bıraktığını belirterek, tarımsal ürünlere verilen destekleme primlerinin ödemelerinde yaşanan gecikmelerin nedenlerini sordu.

'ÇİFTÇİNİN CEBİNDE EKECEĞİ TOHUM İÇİN BİLE PARA KALMAMIŞ'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nıncevaplaması istemiyle soru önergesi veren Türkmen, Adana il ve ilçelerinde son dönemlerde ödenmeyen tarımsal desteklemeler nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunubelirterek “Ayçiçeği, mısır, buğday, gübre ve mazot desteklerini alamayan çiftçilerimiz ekonomik açıdan zarar görmektedir. Çiftçinin cebinde ekeceği tohum için bile para kalmamış, bu nedenle bankalardan yüksek faizlerle kredi kullanmak zorunda kalıyor, dolayısıyla borçları katlanarak çoğalıyor” dedi.Tarım Bakanı Fakıbaba’ya, tarımsal destek prim ödemelerinin gecikme nedenini soran Türkmen, Adana ve ilçelerinde ayçiçeği, mısır, buğday, gübre ve mazot desteklerinin ne zaman ödeneceği hakkında bilgi istedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

11 işçinin öldüğü Marmara Park iş cinayetinin davası görüldü

SONRAKİ HABER

Lüleburgaz’dan barış çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...