13 Ağustos 2012 17:05

Depremzedelere verilen konut sözüne 2 aylık rötar

VAN Valiliği tarafından verilen iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, daha önce Van depreminde mağdur olan yurttaşlara Ağustos ayında teslim edilmesi sözü verilen kalıcı konutları depremin yıl dönümü olan 23 Ekim’de teslim edeceklerini belirtti.Van Valiliği dün akşam Rescate Otelde iftar yemeği verdi. Neredeyse k

Depremzedelere verilen konut sözüne 2 aylık rötar
Paylaş

VAN Valiliği tarafından verilen iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, daha önce Van depreminde mağdur olan yurttaşlara Ağustos ayında teslim edilmesi sözü verilen kalıcı konutları depremin yıl dönümü olan 23 Ekim’de teslim edeceklerini belirtti.
Van Valiliği dün akşam Rescate Otelde iftar yemeği verdi. Neredeyse kadın katılımcının olmadığı iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AKP İl Örgütü yöneticileri ve AKP’li milletvekilleri katıldı. Yemekte ilk önce konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası yaptıkları çalışmalarla depremzede yurttaşların hiçbir sorununun kalmadığını savundu. Başbakan Yardımcısı Atalay ile beraber yemekten önce konteyner kentleri gezdiğini ve hiçbir sorunun olmadığını belirten Karaloğlu, “Yurttaşlarımızın refahı için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMÜŞLER

Ardından konuşan Atalay ise, “Hamdolsun güçlü devletimiz ve ekonomimiz sayesinde yurttaşların bütün sorunlarını çözdük” diyerek sözlerine başladı. Daha önce kalıcı konutları Ağustos ayında mağdurlara vereceklerini açıklayan Atalay’ın, verilen sözün aksine depremin yıl dönümünde yurttaşlara konutları teslim edeceklerini söylemesi dikkat çekti.
Van’da su ve alt yapı sorunlarının yapılan çalışmalarla tamamen giderileceğini belirten Atalay, 30 yeni okulunun da yeni eğitim ve öğretim yılında hazır olacağını söyledi. Atalay, “Birliğin ve kardeşliğin garantisi durumundayız. Birileri bundan rahatsız olsa bile büyüyen ve güçlenen bir ülkeyiz” dedi. Hakkari’nin Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde günlerdir devam eden çatışmalar ve operasyonlar nedeniyle bölgeye girişlerin yasaklandığına değinmeyen Atalay, “Hükümet olduğumuzun ikinci haftasında ilk icraatımız olağanüstü hali kaldırmak oldu. Ülkemiz faili meçhul cinayetlerle gündemdeydi biz bu kötü imajları değiştirmek için gerekli adımları attık” diye konuştu. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Mursi’den orduya darbe

SONRAKİ HABER

Yakmasanız da ödeyeceksiniz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...