26 Ocak 2018 14:56

10’uncu kez görevden uzaklaştırıldılar

Yerlerine kayyım atanan DBP’li 94 belediye eş başkanı, İçişleri Bakanlığının 2 ayda bir gönderdiği tebligatla 10. kez görevlerinden uzaklaştırıldı.

Paylaş

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile yerlerine kayyım atanan DBP’li 94 belediye eş başkanı, İçişleri Bakanlığı tarafından 2 ayda bir gönderilen tebligatla 10’uncu kez görevlerinden uzaklaştırıldı. 

Demokratik Bölgeler Partisinin (DBP) seçimle kazandığı 102 belediyeden 94’üne İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan KHK ile kayyım atandı. Kayyım atanmayan 12 belediyenin faaliyetleri ise kaymakamlık iznine bağlandı. Seçimle iş başına gelen belediye eş başkanları görevden uzaklaştırılarak 93’ü hakkında soruşturma açıldı. Eş Başkanlardan 64’ü tutuklu bulundukları cezaevinde halen yargılanmayı bekliyor. Aynı KHK’yle görevlerinden uzaklaştırılarak cezaevine konulan belediye eş başkanları maaşlarının 3’te 2’sini almakla beraber İçişleri Bakanlığı tarafından iki ayda bir gönderilen tebligatla görevlerinden sürekli uzaklaştırılıyor. 

Hakkında açılan soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyen, kayyım atanan Uludere Belediyesi Eş Başkanı Zeynep Üren de bugüne kadar gönderilen tebligatlarla defalarca görevinden uzaklaştırıldı. Üren, hukuksuz bir şekilde belediye yönetimlerine el konulduğunu söyleyerek, “İçişleri Bakanlığı tarafından iki ayda bir bize görevden uzaklaştırma yazısı geliyor. Belediye meclisi işlevsizleştirildi, meclis üyeleri toplantılara çağrılmayarak kayyımlar tek başına karar alıyor” dedi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

'Afrin hiç kimseye tehdit olmamıştır'

SONRAKİ HABER

'Sadece Diktatör' oyununa İzmir ve Kocaeli'de yasak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...