26 Ocak 2018 12:28

Müebbet hapsi istenen IŞİD’li tahliye edildi

IŞİD’in talimatı doğrultusunda TBMM, AKP İl Başkanlığı ve Zeynebiye Camii’nde keşif yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık tahliye edildi.

Paylaş

IŞİD’in talimatı doğrultusunda TBMM, AKP İl Başkanlığı ve Zeynebiye Camii’nde keşif yaptığı, Sultanbeyli’deki okullarda çocuklara “T.C’yi, mahkemelerini, askerliği ve Atatürk’ü ret” dersleri verdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan sanık tahliye edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya 3 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan bazıları katıldı. Mahkemeye ulaşan belgelerin okunmasının ardından sanık avukatları tahliye talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ali Karataş ve Selim Sürmeli’nin mevcut delil durumu, dijital kayıtlar, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması ile sanık Ali Karataş’ın dosya kapsamında Ribat eğitim kurumunda yönetici olması, diğer sanık Selim Sürmeli’nin halen yargılaması süren canlı bomba Halil Doğan ile irtibatının olması ve beraber fotoğraf kaydının bulunmasının dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

BİR SANIK TAHLİYE OLDU

Mahkeme heyeti, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen sanık Orhan Küçük’ün ise tahliyesine karar verdi. Tahliye gerekçesinde, “Dosya kapsamında toplanan delillerden anlaşıldığı kadarıyla sanık hakkında tüm delillerin toplanmış olduğu, tutuklu kaldığı süre dikkate alındığında yargılama sürecinde tutuklama ile güdülen amacın adli kontrol hükümleriyle ulaşılabilecek olduğundan sanığın tahliyesine...” denildi. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak haftada bir gün polis merkezine giderek imza atma şartı getirildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından hazırlanan iddianamede 6 sanık hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor. Savcılık, tüm şüpheliler hakkında “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası talep ediyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Filistinli Tamimi için komisyon kurulması talebi reddedildi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Geç gelen adalet, adalet değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...