26 Ocak 2018 11:09

Cadı avı yetmedi: Facebook, Twitter ve YouTube'a ‘uyarı’

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Afrin paylaşımlarına ilişkin Facebook, Twitter ve YouTube’a uyarıda bulunduğu öğrenildi.

Paylaş

‘Savaşa hayır’ diyenlere yönelik sosyal medya gözaltıları sürerken AKP tarafından Facebook, Twitter ve YouTube’a uyarıda bulunulduğu öğrenildi.

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetin her mecrası, sosyal medya ağları ve paylaşımları çok yakından izleniyor. BTK, tespit edilen kişisel hesapları ve kullanıcılarını başsavcılığa bildiriyor. Başbakanlık kararıyla Twitter, Facebook ve YouTube’daki bazı içerikler engelleniyor, erişime kapatılıyor.

Facebook, Twitter ve YouTube’un da bu konuda uyarıldığı ortaya çıktı.

24 SAATTE JET KARAR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), harekatla ilgili spekülatif olduğunu öne sürdüğü paylaşımlar yapan hesapları ve kullanıcılarını başsavcılığa bildiriyor.

Başbakanlık kararıyla Twitter, Facebook ve YouTube’daki içerikler engelleniyor, erişime kapatılıyor, yayılması önleniyor. Başsavcılık, belirlenen hesaplarla ilgili hukuki işlem yapıyor. Hesaplar engellendikten sonra yasa gereği 24 saat içinde mahkemeden karar çıkarılıyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da üreticiler ‘don’ nöbeti tuttu

SONRAKİ HABER

Usluer: Termik santral için Eskişehir’e operasyon yapılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...