26 Ocak 2018 10:44

SES: Biz savaşın değil, barışın tarafıyız

Afrin operasyonu hakkında bir açıklama yapan SES İstanbul Şubeleri, 'Kimsenin ölümüne seyirci kalmayacağız. Barışın tarafıyız' dedi.

Paylaş

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonuna karşı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı SES Şişli Eş Başkanı Ferdane Çakır okudu. Çakır, operasyonun Türkiye’yi bölgesel savaş batağının ortasına doğru sürüklemekten başka bir şeye yaramayacağını söyledi. “AKP’nin ‘milli güvenlik’ meselesi olarak gösterdiği operasyonun arkasında saf tutmaya zorlanan toplum, şovenizmin, militarizmin körüklendiği bir ortamda temel sorunlarını göremez, konuşamaz hale getirilmek istenmektedir” diyen Çakır, “Bunun için ülkesinde ve bölgesinde daha fazla kan, acı ve gözyaşı istemeyen, yurtta ve dünyada barış isteyenleri hedef alan tehditlerin ise ardı arkası kesilmiyor. Kısacası siyasal iktidar Afrin operasyonunu ülkenin bekası için değil, kendi bekası için zorunlu görmektedir” ifadelerini kullandı.

AKP’nin bugüne kadar izlediği politika ile Ortadoğu halklarının yaşamsal ihtiyacı olan barışı sağlamak gibi bir derdi olmadığını ispatladığını vurgulayan Çakır, “Halkları düşmanlaştıran bu çılgınlıkta ısrar etmek ülkemizi çıkmaz bir felakete sürükleyecektir. SES olarak kimsenin ölmesini istemiyoruz. Kimse bizden insanlarımızın öldürülmesine seyirci kalmamızı beklemesin. Çünkü bizim görevimiz insanları yaşatmaktır.Çünkü biz savaşın değil, barışın tarafıyız.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avustralya Açık: Roger Federer 30. grand slam finalinde

SONRAKİ HABER

Antalya'da üreticiler ‘don’ nöbeti tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa