26 Ocak 2018 01:15

Hamburg metal işçileri: Dayanışmayı ve birliği güçlendirelim

Hamburg'ta 24 saat uyarı grevi yapan metal işçileri kendileri gibi mücadelede içinde olan Türkiye'deki metal işçilerine dayanışma mesajı gönderdi.

Paylaş

Sinan ÖZBOLAT
Hamburg

Hamburg’da IG Metall sendikasının çağrısıyla AIR BUS, Mercedes, Blhoom&Voss, Still, DIEHl, Siemens ve bir çok fabrikada çalışan binlerce işçi sözleşme talepleri için 24 saatlik uyarı grevine çıktı. İşçiler ayrıca üç koldan yürüyüş yaparak miting gerçekleştirdiler. Eylemde konuştuğumuz işçiler, sözleşme taslaklarıyla, patronların teklifi arasında büyük fark olduğuna dikkat çekerek, mücadele çağrısı yaptı. İşçiler Türkiye’de benzer taleplerle mücadele veren metal işçilerine dayanışma mesajlarını iletti. 

SENDİKACILARA SESLENİYORUZ; İŞÇİLERE GÜVENİN

Bülent Yüksekdağ/STILL IG Metall İşyeri Temsilcisi: Hakkımızı almak için kararlıyız. İşverenler her zamanki oyunlarını ve yıldırma politikalarını izliyorlar. Buradan sendika yöneticilerimize sesleniyoruz. İşverenler uzlaşmak istemiyorlarsa, fabrikalara gelin işçiler olarak bize güvenin. Biz mücadeleye hazırız. Çalıştığımız fabrika milyarlarca kâr elde etti. Ancak bize hiçbir şey vermek istemiyorlar. Her zaman olduğu gibi bizde mücadele ederek haklarımızı elde edeceğiz. Aynı sorunları Türkiye’deki metal işçisi kardeşlerimizin de yaşadığını izliyoruz. Onlar daha zor koşullarda mücadele ediyor, ancak bizden daha iyi mücadele ettiklerine şahit oluyoruz. Onlar dayanışma içindeyiz, selamlarımızı gönderiyoruz. 

MÜCADELEMİZ ORTAKTIR

Mustafa Yüce/Blohm&Voos Tersane İşçisi: İşyerimizden TİS dönemine yaşadığımız sorunlardan ve belirsizlikten dolayı iyi hazırlanamadık. İşten atmalardan dolayı bir moral bozukluğu var. Bunu toparlamaya çalışıyoruz. Sendika bürokratlarının işyerimiz ile ilgili takındıkları tutum teslimiyet tutumu içinde oldular. Ancak burada gördüğüm diğer fabrikalarda işçi arkadaşlardan bir canlılık ve mücadele azmi var. Bu havayı işyerimize taşımaya çalışacağız. Türkiye’deki metal işçilerinin mücadelesini selamlıyoruz. Bizim mücadelemiz ile onların mücadelesi ortaktır. Uluslararası dayanışma zayıf bunu sendika bürokratları engelliyor. Böylesi dönemlerde karşılıklı ziyaretlerin ve mücadele deneyimlerinin aktarılması gerekir. Türkiye devletinin savaşa girmesi biz işçilerin çıkarına değil  başka bir ülkenin topraklarına asker yollamanın faturası başta biz işçiler olmak üzere ezilen halklara çıkacaktır. Her zamankinden daha fazla barış mücadelesini büyütmemiz gerek. 

DİNLERİ, İMANLARI PARA

Hakan Balcı/STILL İşyeri Temsilcisi ve IG Metal İşyeri Sendika Temsilciler Kurulu Yöneticisi: Metal patronları ve işverenler her zamankinden daha fazla kâr etmelerine karşın biz işçilere en düşük zammı bile çok görüyorlar. Bunu kendi işyerimizde yaşıyoruz. Bunların dinleri, imanları ve insanlıkları para. Biz işçiler olarak fabrikamızda her ihtimali düşünerek mücadele açısından ciddi bir hazırlık yaptık. Moralimiz yüksek, birliğimiz her zamankinden daha iyi. Haklarımızı elde etmek için mücadeleye hazırız. 

BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRELİM

Özcan Nar/ İşyeri İşçi Temsilcisi ve IG Metall Sendika Temsilcisi: Buradan patronlara seslenmek istiyoruz bu gün elinizde bulundurduğunuz zenginliği biz işçiler üretiyoruz. Bu zenginlikte payımıza düşeni istiyoruz. Siz vermezseniz, biz de almak için mücadeleye hazırız. Bütün metal işçilerine çağrım mücadelemizi ve birliğimizi taleplerimiz etrafında güçlendirelim.

ÖNCEKİ HABER

Autoliv işçileri: Geçmiş sözleşmeden herkesin içinde kin var

SONRAKİ HABER

OHAL patronunsa, grev işçinin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...