25 Ocak 2018 16:25

DEÜ Rektörlüğü, barış akademisyenlerini hedef gösterdi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, haklarında dava açılmayan barış akademisyenlerini türlü suçlamalarla hedef gösterdi.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, yayınladığı açıklamayla barış akademisyenlerini haklarında dava açılmışcasına türlü suçlamalarla hedef gösterdi. Açıklamada basına demeç veren Eğitim Sen yöneticileri ve haber yapan gazeteciler hakkında hukuki sürecin başlatıldığı bilgisine de yer verildi. 

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı barış bildirisine imza atan akademisyenlerin soruşturmalarına 'karşı imzacı vatansever' ve MHP üyesi akademisyenleri görevlendiren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, basında çıkan haberler ve Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi tarafından yapılan basın açıklaması üzerine açıklama yayınladı. Açıklama, imzacı akademisyenler dahil üniversitenin bütün akademik ve idari personeline e-posta ile yollandı. 

AÇILMAYAN DAVALARLA SUÇLADI

Açıklamada, barış imzacı akademisyenler hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kıyımcı ve soykırımcı olmakla suçladıkları; egemen ve bağımsız bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin iç işlerine ve egemenlik haklarına, uluslararası gözlemciler aracılığı ile müdahale edilmesini istedikleri ve de terör örgütü PKK ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında yapılacak müzakerelerde görev almak istedikleri" ileri sürülerek dava açıldığına dair bilgiler yer alıyor ancak Dokuz Eylül Üniveritesi'ndeki imzacı akademisyenler hakkında açılmış herhangi bir dava bulunmuyor. 

KOMİSYON TEK TARAFLI DEĞİLMİŞ!

Akademisyenler hakkında yürütülen soruşturmaların  667 sayılı KHK’nın 4/1. maddesi çerçevesinde devam ettiğinin belirtildiği açıklamada karşı imzacı ve MHP'li soruşturma komisyonu üyelerinin tek taraflı olmadığı iddia edildi. Açıklamada "Usulsüz ve hukuka aykırı bir şekilde disiplin soruşturması yapılarak, taraflı disiplin soruşturması komisyonları kurulduğu ve taraflı disiplin komisyon üyeleri atandığı yolundaki hukuka açıkça aykırı, yalan ve hukuki dayanaktan yoksun haberlere itibar edilmemelidir" denildi. 

HABER YAPANLARA DA DAVA TEHDİDİ

Haber yapan basın kuruluşları ve gazeteciler hakkında hukuki süreç başlatıldığının ve suç duyurusunda bulunulacağının da belirtildiği açıklama şöyle sürdürüldü "Dokuz Eylül Üniversitesi’nin elektronik posta ve kurum içi iletişim ağını kullanarak, devam eden yargılama ve dava süreçlerine rağmen, hukuka açıkça aykırı suç teşkil eden bilgilerin Dokuz Eylül Üniversitesi mensuplarına iletilmesini sağlayan kamu görevlileri hakkında da idari ve cezai soruşturma süreçleri başlatılmıştır. Devam eden hukuki sürecin selameti açısından yargıyı etkilemeye yönelik bu girişimlerden kaçınılması gerekmektedir" 

ÖNCEKİ HABER

'Savaşa karşı barış, OHAL'e karşı demokrasi talep ediyoruz'

SONRAKİ HABER

Memur-Sen TTB’yi hedef gösterdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...