25 Ocak 2018 12:44

Baydemir: AKP, MHP, CHP ‘Kızıl Elma’ koalisyonu kurdu

HDP'li Osman Baydemir, '6 yıl süren Suriye iç savaşında Afrin bölgesi bir barış vahasıydı. AKP, MHP, CHP koalisyonu Afrin’e savaşı taşıdı' dedi.

Paylaş

HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştirdi. 

Harekatı eleştirmenin, ‘savaşa hayır’ demenin suç kabul edildiğini, AKP, MHP ve CHP’nin ‘Kızıl Elma koalisyonu’ kurduğunu söyleyen Baydemir, “6 yıl süren Suriye iç savaşında Afrin bölgesi bir barış vahasıydı. AKP, MHP, CHP koalisyonu, Suriye’de savaşın girmediği Afrin’e ‘Zeytin Dalı’ adıyla savaşı taşıdı” diye konuştu. 

ÖSO ZULÜM ÖRGÜTLEYECEK

Baydemir Kılıçdaroğlu’ya ilişkin “AKP de, MHP de, CHP de; bu koalisyon Kızıl Elma koalisyonudur. Bir çift sözümüz de Kılıçdaroğlu’ya; Sayın Kılıçdaroğlu siz aynı zamanda ÖSO ile yani aynı zamanla el Kaide ile, Ahrar uş-Şam ile yani IŞİD’in tüm türevleriyle ittifak yapıyorsunuz” ifadelerini kullanarak ÖSO’nun daha sonra Afrin’de zulüm örgütleyeceğini söyledi. Baydemir, ÖSO’yu oluşturan bileşenlerin 12 yaşındaki Filistinli çocuğun kafasını kestiğini, kadınları recmettiğini ifade etti. 

SAFIMIZ BELLİ: BARIŞIN YANI

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un “HDP safını belli etsin” dediğini anımsatan Baydemir, “Sayın Kurtulmuş, bizim safımız çok açık, nettir. Biz barışın, özgürlüğün, hakkın, hakikatin safındayız. Sizin gibi zırt pırt saf  değiştirmiyoruz. Bakanlık, başbakan yardımcılığı teklif edildiğinde sırtımızı yoldaşlarımıza, dostlarımıza dönmüyoruz” ifadesini kullandı.

Baydemir, Zeytin Dalı harekatını eleştirdiği gerekçesiyle 150’yi aşkın kişinin gözaltına alındığını, bu kişiler arasında HDP’nin bazı il yöneticileri olduğunu belirtti. 

O FOTOĞRAF NASIL İZAH EDİLİR?

Operasyonda ölen askerlerin cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tabut başındaki fotoğrafını anımsatan Baydemir,  “Hâlâ vicdanında zerre kadar insanlık sevgisi kalanlar, Erdoğan’ın tabut başındaki fotoğrafını nasıl izah edebilir? Bu mudur sizin memleket sevdanız? Kim kandan besleniyor? Ölüm üzerinden propaganda yapmak ve bir gelecek inşa etmek. Bunun 80 milyona, bütün insani değerlere ihanet olduğunu görmeyecek misiniz, yazmayacak mısınız? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Savaşa Karşı Koordinasyon: Ölümü değil yaşamı savunuyoruz

SONRAKİ HABER

Over 170 intellectuals in Turkey call on MPs to end the operation in Afrin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...