25 Ocak 2018 09:09

İsveçli vekil: Suriye istikrarsızlığa sürükleniyor

İsveç Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili Anders Österberg, Türkiye'nn Afrin operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç Hükümeti’nin büyük ortağı Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili ve Parlamento Dış Komisyonu Üyesi Anders Österberg, Afrin’e yönelik operasyonun Suriye’yi daha istikrarsızlığa sürekleyeceği uyarısında bulundu. 

‘BM’NİN ORTAK TUTUM ALAMAMASI ÜZÜCÜ’

Evrensel’e açıklamalarda bulunan Österberg, Birleşmiş Milletler’in Türkiye’nin tutumunu kınayan bir karar üzerinde görüş birliğine varmamasının üzücü olduğunu ifade ederek, “Güvenlik Konseyi’nin toplantılarını sürdürmesini ve bu konuda somut kararlar almasını umuyorum. Önümüzdeki hafta Soçi’de sürecek olan barış görüşmelerinde Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stefan de Mistura’nın bu konuyu gündeme getirmesini bekliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Rusya ve İran’ın desteğiyle operasyonu yürüttüğünü belirten Österberg, “Eğer bu iki ülkenin onayı olmasaydı Türkiye bunu yapamazdı” dedi. 

‘PYD, SOÇİ'DE MASADA OLMALI’

Österberg, PYD’nin barış görüşmelerinden dışlanmasının Suriye’de barış sağlanmasını da güçleştirdiğini belirterek “Eğer Suriye’de kalıcı bir barış sağlanmak isteniyorsa aralarında PYD’nin de bulunduğu tüm güçler masada olmalı. Bir tarafın barış görüşmelerinden dışlanması kabul edilemez” dedi.

Afrin’in Suriye’nin en istikrarlı, barış ve huzurun hakim olduğu bir kenti olduğunu, savaştan kaçan yüz binlerce Suriyelinin Afrin'e sığındığını söyleyen Österberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e yönelik operasyona karşı çıkmak için gösteri yapmak isteyenleri tehdit etmesini de eleştirdi. “Türkiye'de muhalefet parti liderleri, milletvekilleri, gazeteciler ve aydınlar tutuklanıyor. Biz demokratik ve insan haklarına saygı gösteren, demokrasi yönünde ilerleyen bir Türkiye istiyoruz. Şu anda gelişmeler tamamen ters yönde” ifadelerini kullandı. 

ÖNCEKİ HABER

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu beraat etti

SONRAKİ HABER

Denizli'de madende göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...