25 Ocak 2018 09:06

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu beraat etti

Kadıköy'de izinsiz basın açıklaması yaptığı gerekçesiyle yargılanan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu beraat etti

Paylaş

Cizre’de sokağa çıkma operasyonu döneminde kadınlara dönük cinsel ve fiziki saldırıları protesto etmek amacıyla İstanbul Kadıköy’de düzenlenen basın açıklamasına katıldığı için hakkında 3 yıla kadar hapis istenen HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu beraat etti.

Hakkında İstanbul Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın bugünkü duruşmasına Filiz Kerestecioğlu katılmadı. Kerestecioğlu’nu 5 avukat savundu.

Duruşmada basın açıklamasına ilişkin video kaydı izlendi. Hakim Gülperi Güneş, izlenen video kaydında sanık Filiz Kerestecioğlu’nun barışı savunmak için toplandıklarını aktardığını ve açıklamanın ardından da gurubun dağılması için uyarıda bulunduğu aktardı.

Dosya kapsamı ve toplanan delilleri gerekçe gösteren mahkeme, sanığın dinlenmesinden vazgeçilmesine karar vererek sanık avukatlarından esas hakkında savunmalarını yapmalarını istedi.

Suçlamayı kabul etmeyen avukatlar müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istediler. Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesi ile Kerestecioğlu’nun beraatine karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Afrin’e yönelik askeri operasyonun 6. gününde neler yaşandı?

SONRAKİ HABER

İsveçli vekil: Suriye istikrarsızlığa sürükleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...