25 Ocak 2018 06:26

ABD tenis çevrelerinde 'aşırı sağcılık' tartışması

Avustralya Açık'ta sürpriz bir başarı elde eden ABD'li Tennys Sandgren'in aşırı sağcı paylaşımlarda bulunması Serena Williams'ın tepkisini çekti.

Paylaş

Avustralya Açık’ta çeyrek finale yükselerek beklenmedik bir başarı elde eden dünya 97 numarası ABD’li Tennys Sandgren’in aşırı sağcı fikirleri desteklediği iddiası tenis çevrelerinde gündem oldu.

Sandgren, aşırı sağcı olmadığını söylerken, Twitter’daki tüm tweet’lerini sildi. Twitter’da takip ettiği ırkçı figürler sebebiyle siyasi düşünceleri sorgulanan Sandgren, bir insanın Twitter’da takip ettiği hesaplar sebebiyle etiketlenmesinin doğru olmadığını söyledi.

Sandgren’in sildiği tweet’lerden biri de kadın tenisinin en önemli figürü Serena Williams’a aitti. Williams, kendisinin kortta küfrettiğine dair bir paylaşımı “Mide bulandırıcı” ifadesiyle paylaşan Sandgren’e Twitter’dan seslenerek “Özre ihtiyacım yok, bunu istemiyorum da. Ama özrü hak eden büyük bir grup var. Kızımın yüzüne bakıp oturduğumu ve sessiz kaldığımı söyleyemem. Hayır, o kendisi ve başkaları için nasıl hakkını araması gerektiğini benim göstereceğim şekilde öğrenecek” dedi.

26 yaşındaki tenisçinin sildiği tweet’lere dair ekran görüntüleri onun siyahlara, Müslümanlara ve eşcinsellere yönelik aşağılayıcı ifadeler kullandığını gösteriyordu.

Sandgren, Chung’a yenilerek Avustralya Açık’tan elendiği maç sonrası bir açıklama yaptı ve medya tarafından şeytanlaştırıldığını söyledi. Sandgren, sağlam bir Hıristiyan olduğunu bu yüzden aşırı sağcı olamayacağını öne sürerek “Aşırı sağcı değilim sadece bazı içerikleri ilgi çekici buluyorum” dedi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarabya'da yol çöktü: Güzergâh trafiğe kapatıldı

SONRAKİ HABER

Balıkesirspor'dan Altınordulu Barışcan'a Fair Play teşekkürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...