13 Ağustos 2012 11:29

Patronlardan hükümete ÇED ‘rota’sı

TÜRKİYE İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral yaptığı açıklamayla, ÇED raporları konusunda adeta hükümetin ‘rota’sını çizdi. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarının yatırımcıların önünde ‘karabasan’ haline geldiğini söyleyen Meral, düzen

Patronlardan hükümete ÇED ‘rota’sı
Paylaş

TÜRKİYE İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral yaptığı açıklamayla, ÇED raporları konusunda adeta hükümetin ‘rota’sını çizdi. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarının yatırımcıların önünde ‘karabasan’ haline geldiğini söyleyen Meral, düzenlemenin gevşetilmesi gerektiğini ifade etti.

Meral şunları söyledi: “Ama yatırım öyle yapılmıyor. Yatırımda bir yandan inşaat başlıyor, bir yandan genel detay projeler çiziliyor. Bir yandan ana ve teslim süresi uzun olan ekipmanlar sipariş ediliyor. Sonra teslim süresi daha kısa olan makinaların pazarlıkları ve alımları yapılıyor. Yatırımın başında bunları almak çok mantıklı olmuyor. O yüzden ÇED öncesinde tüm bunları yapıp rapora başvurmak neredeyse imkansız. Bazen o kurum içindeki değişik dairelerin müdürlükleri ile bölgelerin yazışmaları gerekiyor. Aynı binadaki birimlerin bile yazışmaları bazen 1 haftayı bulabiliyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hak-İş: Yetki krizi çözülmelidir

SONRAKİ HABER

Cari açık bir aşağı bir yukarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...