14 Ağustos 2012 06:18

Teksim işçileri ‘direnişe devam’ dedi

TEKSİM Giyim Sanayi Fabrikasında direnişin 6. gününde işçiler patronla görüştü. Patron, işçilerin tazminatlarını vereceğini açıklamasına rağmen işçiler teklifi reddetti.Bugün yapılan toplantıda patron, tekrardan işçilere tazminat ve gerekirse tazminatlarının da fazlasını vermeye hazır olduğunu söyle

Teksim işçileri ‘direnişe devam’ dedi
Paylaş

Bugün yapılan toplantıda patron, tekrardan işçilere tazminat ve gerekirse tazminatlarının da fazlasını vermeye hazır olduğunu söyledi. Tazminat teklifini reddeden işçiler, taleplerinin işe geri alınmak olduğunu bir kez daha patrona iletti. Anlaşılamaması sonucu toplantı kısa sürede sona erdi.

3 gün önce patronun pazartesi gününü işaret eden açıklamaları üzerine sessiz süren direnişlerini daha da büyüteceklerini ve her alanda bu hukuksuzluğu teşhir edeceklerini söyleyen işçiler, Merter’deki diğer dokuma fabrikalarındaki işçilere “destek verme” çağrısı yaparak, fabrikalar arasında yürüyüş yaptı. 

Birçok fabrikadan işçiler, ıslık ve alkışlarla direnişçilere destek verdi. Teksim işçileri “Direnene direne kazanacağız”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganları attı. (İstanbul/EVRENSEL)

TEKSİM İŞÇİLERİNİN MEKTUPLARI BUGÜN EVRENSEL'DE: http://evrensel.net/news.php?id=34390

ÖNCEKİ HABER

Kavlak: Yanlış kelime kullanılmış

SONRAKİ HABER

Hak-İş: Yetki krizi çözülmelidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...