24 Ocak 2018 18:04

Tek tipe karşı kriz masaları kuruluyor

Tek Tip Elbise Karşıtı Koordinasyon, Marmara'daki bütün cezaevleri ile Çağlayan, Bakırköy ve Kartal’daki adliyelerde kriz masaları oluşturulacak.

Paylaş

Tek tip elbise uygulamasına karşı harekete geçen TTE Karşıtı Koordinasyonu, kriz masalarının oluşmasından, yurt dışından panellere kadar bir dizi etkinlik düzenleyecek. Koordinasyon, avukatların duruşmalara tulum ve şort giyerek girmesini tartışıyor.

OHAL kapsamında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tutuklulara getirilen tek tip elbise uygulaması için çıkarılacak yönetmeliğin şubat ayına girmeden yayımlanacağı belirtiliyor. Tutuklular, tek tip elbiseyi kabul etmeyeceğini söylerken, Tek Tip Elbise Karşıtı Koordinasyon da uygulamaya karşı çalışmalarını sürdürüyor. “Tek tip elbise hak ihlalidir. Karşı çıkıyoruz!” başlığıyla “change.org” üzerinden kampanya başlatan TTE Karşıtı Koordinasyon, şimdi de TTE’ye karşı kriz masası oluşturuyor.  

Bu kapsamda Marmara Bölgesi’ndeki bütün cezaevleri ile Çağlayan, Bakırköy ve Kartal’da bulunan adliyelerde kriz masaları oluşturulacak. Duruşmalar da, kriz masaları tarafından yakından takip edilecek. Cezaevlerinde ve duruşmalarda yaşanacak olan ihlaller, koordinasyon içerisinde bulunan kurumlar tarafından raporlaştırılacak. Hazırlanan raporlar da sık sık basın başta olmak üzere kamuoyu ve ulusal ile uluslararası insan hakları kurumlarıyla paylaşılacak. Oluşturulan kriz masaları, bir süre sonra Türkiye’nin diğer kentlerinde de kurulacak.  Koordinasyon; kent baroları başta olmak üzere Türkiye Barolar Birliği (TBB), siyasi partiler, Adalet Bakanlığı, Meclis İnsan Hakları Komisyonundan görüşme taleplerinde bulunacak.

Edinilen bilgiye göre duruşmalara girecek olan avukatlar da bir dizi eylem gerçekleştirecek.  Avukatlar, uygulamanın durumuna göre tulum veya kısa şort giyerek duruşmalara katılmayı tartışıyor. Koordinasyon üyelerinden, ÖHP Cezaevi Komisyonu Eş Sözcüsü Numan Arıtürk, tek tip elbise uygulamasının ‘Kabul edilemez’ olduğunu her platformda anlatacaklarını söyledi. Arıtürk, önlerindeki en önemli görevin ihlallerin raporlaştırılması olarak durduğunu belirterek, yaşananları sık sık teşhir edeceklerini söyledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Söylemek çok zor, babamın kemikleri dahi bizi mutlu edecek'

SONRAKİ HABER

PSK ve PDK-BAKUR: Herkes barış için sesini yükseltmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...