24 Ocak 2018 08:54

Kalp krizi geçiren istismar mağduru çocuk için rapor istendi

İstismara maruz bırakılan ve duruşma öncesi stres nedeniyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren çocuğun davasında adli tıp raporu istendi.

Paylaş

 

İzmir'in Bornova ilçesinde, 9 yaşındaki Yağmur K.’ye cinsel istismarda bulunmaktan “çocuğa cinsel istismar”; çcouğun ilk duruşma öncesi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi sonrası hazırlanan ek iddianameyle de “Kasten adam öldürmek” suçundan dava açılan tutuksuz sanık Tuncay Ç.’nin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme çocuğun ölümünde sanığın eyleminin olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp kurumundan rapor istedi.
 
İlkokul öğrencisi Yağmur K., 29 Temmuz 2016 günü, komşusu Tuncay Ç., tarafından cinsel istismara uğradı. Yaşadıklarını annesine anlatması üzerine ailesi polise şikayette bulundu. Gözaltına alınan Tuncay Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık, soruşturmasından sonra da Tuncay Ç., hakkında İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde “çocuğa cinsel istismarda bulunmak”tan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. O günden sonra okula gitmeyen, psikolojik tedavi gören ve ailesinin sürekli yanında bulunduğu ve duruşma günü pedagog eşliğinde ifade verecek olan Yağmur K., sanıkla karşılaşacak olmanın yarattığı korkuyu yaşamaya başladı. Çocuk, davanın ilk duruşmasından iki gün önce kalp krizinden hayatını kaybetti. Davanın ikinci duruşmasında Tuncay Ç. tutuklandı. Üçüncü celsede ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre çocuğun kalp krizinden öldüğünün belirtilmesi üzerine, sanık tahliye edildi. Mahkeme heyeti, Tuncay Ç.’nin, çocuğu kasten öldürme suçundan müebbet hapis ile cezalandırılması için açılan dava ile bu dosyanın birleştirilmesine karar verdi.
 
İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın yedinci celsesine tutuksuz yargılanan sanık Tuncay Ç., sanık avukatı Hüseyin Karaboğa ölen Yağmur K.’nın annesi Fikriye ve babası Tamer K., ailenin avukatları Miray Sayman, Ece Üstündağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan katıldı. Anne Fikriye K., kızının ölümüyle ilgili sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilerek Yağmur K.'nın ölümünde sanığın eyleminin etkisinin bulunup bulunmadığı yönünde rapor düzenlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi. (İzmir/DHA)

 

{{316156}}

 

{{341574}}

ÖNCEKİ HABER

ABD'de polis köpeğini ısıran bir kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Afrin operasyonu sonuna kadar devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...