13 Ağustos 2012 10:25

Esenyurt yine sele teslim oldu

İSTANBUL’da hafta sonu yağan şiddetli yağmur, Esenyurt’ta dere yataklarına yakın birçok ev ve işyerini sular altında bıraktı. Mahalle sakinleri, daha önce de Esenyurt’ta yaşanan sel felaketinde ölen insanların olduğunu hatırlatarak, bu soruna bir çözüm istedi.Hafta sonu yağan şiddetli yağmur nedeniyle İstanbul’un Ese

Esenyurt yine sele teslim oldu
Paylaş

Hafta sonu yağan şiddetli yağmur nedeniyle İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, dere yatağındaki ev ve işyerleri sular altında kaldı. Özellikle Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesinde bulunan evler zarar gördü. Yeşilkent Mahallesi ikamet eden Abdullah Tarçın “Yaklaşık 1 saattir belediyeyi, İSKİ’yi, itfaiyeyi telefonla arıyoruz, hiçbir yetkili zamanında gelmiyor” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun bundan önceki selde bu sorunu çözeceğini belirttiğini söyleyen Tarçın “Selden dolayı geçmişte ölen insanlar oldu. Derelerin ıslahından bahsediyorlar ama seçimlerden sonra buralara hiçbir yetkili gelmiyor” diye konuştu.
Selden ötürü Pınar Mahallesinin 1246. Sokağına döşenilen parke taşlar da yağmur sularıyla birlikte dereye doğru sürüklendi. Sokakta Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Esenyurt Belediye Konutlarının bodrum katlarındaki evler de sular altında kaldı. Evleri sular altında kalan bir aile 5 çocuğuyla birlikte sokakta kaldı.
Esenyurt Belediye konutlarında oturan Selçuk Güven adlı vatandaş Belediye Başkanı Kadıoğluna, her sene aynı durumu yaşadıklarını belirtmesi üzerine Kadıoğlu “Senin evin bu selden zarar gördü mü? Sana ne?​” diyerek azarladığı öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DNA’lar ‘faşist’leri gösterdi

SONRAKİ HABER

Çözümsüzlüğün sonucu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa