23 Ocak 2018 23:41

AB Panama ve yedi vergi cennetini kara listesinden çıkarttı 

AB Panama ve Kuzey Kore’nin de aralarında olduğu sekiz vergi cennetini kara listeden çıkarttığını duyurdu. 

Paylaş

Avrupa Birliği (AB), Panama ve Kuzey Kore’nin de aralarında olduğu sekiz vergi cennetini kara listeden çıkarttığını duyurdu. 

Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Moğolistan, Makau, Grenada ve Barbados da Avrupa Birliği’nin endişelerine yönelik önlemleri alma sözü verdikten sonra Avrupa Birliği Maliye Bakanları tarafından hazırlanan vergi cenneti kara listesinden çıkarıldı.

Geçen yıl ortaya çıkan “Panama Belgeleri” ardından vergi kaçırmayla mücadele edeceğini ilan eden AB’nin bu kararı eleştiri alıyor.

AB’den yapılan açıklamada, “Sekiz ülke, AB’nin endişelerine yönelik üst düzey siyasi taahhütler vermelerinin ardından, AB’nin vergi amaçları kapsamında işbirliği yapmayan bölgeler listesinden çıkartılmıştır” denildi. 

Açıklamada bu sekiz ülkenin artık AB’ye vergi kanunlarını yeniden düzenleme taahhütü veren ülkelerin bulunduğu “gri liste”de yer alacağı belirtildi.

Şu anda hala “kara liste”de bulunan dokuz vergi cenneti ise American Samoası, Bahreyn, Guam, Marshall Adaları, Namibya, Palau, Saint Lucia, Samoa ve Trinidad ve Tobago olarak açıklandı. 

Açıklamaya göre AB Maliye Bakanları uzman değerlendirmesi ve vergi cennetlerinin AB tarafından belirlenen eksikliklere yönelik çözüm taahhütleri ışığında listeden çıkartılmasının meşru olduğuna karar verdi. Her bir vergi cennetinden siyasi anlamda yüksek seviyede taahhütlerin imzalı olarak verildiği belirtildi. 

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire yeni taahhütlere ilişkin “Avrupa’nın baskısı etkili oldu” dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray çıkış için, Daçka seri için parkeye çıkacak

SONRAKİ HABER

Tıp örgütleri: çocuk evlilikleri yasaklansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...