23 Ocak 2018 21:31

IŞİD’in üst düzey yöneticileri Urfa’da yakalandı

Urfa'da Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen IŞİD’in üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 14 kişi yakalandı.

Paylaş

Urfa'da polisin gerçekleştirdiği operasyonda Suriye'den kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen IŞİD’in üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 14 kişi yakalandı. Gözaltına alınan ve aralarında IŞİD’in Genel Sağlık Emiri olduğu belirtilen Kefah Basheer Hussain'le birlikte 13 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında 2 kişinin de İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler ile ilgili yapılan araştırmada en dikkat çeken kişinin IŞİD'ın Genel Sağlık Emiri olduğu belirtilen Irak uyruklu Kefah Basheer Hussain olduğu belirlendi. Ayrıca Hollandalı Xaviera Rose-Claire Swagemakers ile Cezayirli olan ve Hollanda’da oturduğu belirlenen Mokhtar Mekkaoi'nin de kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı. 

Romotoloji uzmanı olduğunu öne süren Hussain'in ifadesinde Irak’ta 2004 yılında Tevhid ve Cihad Grubunun kurucularından olduğunu, ayrıca Irak El Kaide örgütünde faaliyetlerde bulunduğu ve IŞİD silahlı terör örgütünün kurucuları arasında yer aldığını söylediği öğrenildi.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından 1 Hollandalı, 1 Fas asıllı İngiliz, 7 Cezayirli, 2 Suriyeli, 2 Iraklı ve 1 Mısırlı 14 kişi adliyeye sevk edildi. Mısırlı şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, aralarında IŞİD’in Sağlık Emiri Kefah Basheer Hussain ile kırmızı bültenle aranan Hollandalı Xaviera Rose-Claire Swagemakers ve Cezayirli olan ve Hollanda’da oturduğu belirlenen Mokhtar Mekkaoi'nin de bulunduğu 13 kişi tutuklandı. Tutuklananlardan Fas asıllı İngiliz Yunis Benelbadia'nın hakkında ise İnterpol tarafında Difüzyon kaydının bulunduğu tespit edildi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Belediye otobüsüne molotof kokteyli atıldı: 3 yaralı

SONRAKİ HABER

Mısır’da Sisi'nin en büyük rakibi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...