23 Ocak 2018 17:46

Eren Erdem: Hırsızlığın yeni adı temsil ve ikram

CHP Milletvekili Erdem, PTT Genel Müdürü'nün 133 sefer balık alarak Cizre’de 150 sosyal konuta denk gelen miktarda para harcamasını Meclis'e sordu.

Paylaş

AKP’nin yolsuzluklarına her gün yeni yöntemler eklediğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Eren Erdem, PTT genel müdürünün 6 milyon 600 bin TL’lik temsil giderini Başbakan'a sordu.

Konunun Sayıştay raporlarına yansıdığını ifade eden Erdem, 5 bin 77 asgari ücrete denk gelen bu parayla Diyarbakır Sur’da, Mardin Kızıltepe'de, Cizre’de, Nusaybin’de evleri yıkılan 150 yurttaşa konut yapılabileceğine dikkat çekti. Erdem, “Milletin parasıyla 133 sefer balık yiyen, devleti soyup kılçığını bırakan bu zalimlere haram olsun” dedi.

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?

"Hırsızlığın yeni adı temsil ve ikram" diyen ve konu hakkında soru önergesi veren Eren Erdem, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

* Kamu Kurumlarında hangi kuruluşlara temsil ve ikram gideri tahsis edilmektedir? Bir kamu kurumu olan PTT’nin Genel Müdürüne temsil ve ikram gideri hangi ihtiyaçtan verilmiştir? Son 5 yılda harcanan temsil ve ikram giderinin toplam bedeli ne kadardır?
* 5 bin 77 asgari ücrete, Diyarbakır Sur’da, Mardin Kızıltepe'de, Nusaybin’de, Cizre’de 150 sosyal konuta denk gelen bu rakamı sayın genel müdürün 133 sefer balık alarak harcaması kamu etiğine uygun mudur? Bu rakamlar, kurum bütçelerinden ikram gideri olarak ayrılacağına sosyal projelere ayrılamaz mı?
* Hükümet olarak, temsil ve ikram giderlerini usulsüz olarak harcayan bürokratlar hakkında herhangi bir soruşturma açtınız mı? İdari ceza verdiğiniz bürokrat var mıdır? Varsa bunlar kimlerdir? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Şırnak milletvekilleri: İnsanlık suçlarına dur denilmeli

SONRAKİ HABER

Mayon Yanardağı patladı; 56 bin kişi bölgeden tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...