23 Ocak 2018 17:29

Küçük Ceylin'in katil zanlılarına müebbet hapis istemi

Kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde ölü bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in katil zanlıları için müebbet hapis cezası istendi.

Paylaş

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun evinde cansız bedeni bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik'in öldürülmesiyle ilgili tutuklu sanıklar Serdar T. (37) ve eşi Şükriye T. (30) hakkında "Çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle iddianame hazırlandı.

Ödemiş’te evlerinin önündeki parkta oynarken ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen Ceylin Atik'in cansız bedeni en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki komşuları Serdar T.'nin evinde yapılan aramada bulundu. Olaydan sonra Şükriye T. eşi Serdar T. ve Şükriye T.'nin annesi R.Ö. (62) gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili basın açıklaması yaparak iddianamenin hazırlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada Serdar T. ve eşi Şükriye T. Hakkında iştirak halinde "Çocuğa veya beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, R.Ö. hakkında ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar cezalandırılmaları istemiyle iddianame düzenlendi. Ayrıca savcılık Serdar T. ile eşinin daha önce hayatlarını kaybeden iki çocuklarının ölümlerinin araştırılmasına devam edildiğini açıkladı. Sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanacak. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da utandıran ekmek kuyruğu

SONRAKİ HABER

HDP Şırnak milletvekilleri: İnsanlık suçlarına dur denilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...