23 Ocak 2018 16:50
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ocak 2018 19:01

Erdoğan, Macron ve Putin ile Afrin'i görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Afrin operasyonunu görüştü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmesi gerçekleştirdi.

MACRON'A OPERASYONA DAİR BİLGİ VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Macron ile yapılan görüşmenin ana maddeleri Suriye'deki gelişmeler ve Afrin’de operasyonu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin operasyonu "uluslararası hukuk temelinde ve Birleşmiş Milletler Şartı’nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı ile terörizmle mücadele konusundaki BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca gerçekleştirdiğini" vurguladı. Fransız mevkidaşı Macro ile operasyona dair bilgi paylaşımında da bulunan Erdoğan, operasyonda sivillerin halkın zarar görmemesi için tedbir alındığını iletti. 

Erdoğan ve Macron, Suriye meselesinin çözümüne yönelik çabalarla ilgili olarak önümüzdeki süreçte yakın temas içinde olma konusunda mutabık kaldılar.

PUTİN VE ERDOĞAN'DAN SURİYE ULUSAL DİYALOG KONGRESİ VURGUSU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki son gelişmeler ve Afrin operasyonu çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bu akşam telefonda görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ikili ilişkilere de değinilen görüşmede, Afrin’de icra edilen operasyon dahil Suriye’deki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun Afrin bölgesini terör örgütü unsurlarından arındırmayı hedeflediğini söyledi. "Türkiye’nin ulusal güvenliğini güvence altına almayı amaçlayan operasyonun, Suriye’nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü açısından da önemli bir katkı niteliği taşıdığını" savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinde Rusya’yla eşgüdümlü çalışmaya önem verdiğini belirtti. 

İki lider, Soçi’de düzenlenecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin başarısı ve siyasi çözümün önünün açılması için ortak gayretleri sürdürme konusundaki kararlılıklarını teyit ettiler.

ÇAVUŞOĞLU: ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın ABD Başkanı Donald Trump ile Afrin harekatını görüşeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın ev sahipliğinde düzenlenecek "Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık" konulu Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere gittiği Paris’te ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la bir araya geldi. Çavuşoğlu, Tillerson'ın kendisini YPG'den aldığı bilgiye dayanarak "Türkiye'ye roket atılmadığını" savunduğunu söyledi ve Tillerson'a "Kaynaklarını check et, bizimle onların ağzıyla konuşmayın" cevabını verdiğini aktardı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li komutanlar Rakka’yı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Rekabet Kurumu: Sky-Fox birleşmesi kamu yararına değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...