23 Ocak 2018 16:43

ABD’li komutanlar Rakka’yı ziyaret etti

Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyon başlatmasının ardından ABD'li komutanlar SDG'nin kontrolündeki Rakka'yı ziyaret etti.

Paylaş

Türkiye’nin Afrin operasyonunun başlamasının ardından CENTCOM Komutanı Joseph Votel ile USAID Başkanı Mark Andrew Green, Rakka’yı ziyaret etti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, PYD/YPG’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolüne geçen Rakka’yı ziyaret etti. IŞİD’den kurtarılmasının ardından ilk kez ziyaret ettiği Rakka’da pazartesi günü 1 saatten uzun kalıp SDG komutanlarıyla görüşen, ardından sığınmacıların kaldığı Ayn İsa kampına geçen Votel’e ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) Başkanı Mark Andrew Green eşlik etti. Votel, Rakka’da savaştan da zorlu bir aşamaya geçildiği, yerel halkın tekrar kontrolü ele alması ve kentin bir kez daha aşırılıkçıların eline düşmesinin engellenmesi gerektiğini söyledi.

‘SAVAŞ BİTTİ AMA İŞİMİZ BİTMEDİ’

Rakka’nın merkezinde yer alan ve IŞİD’in toplu infazlarına sahne olan stadyumda açıklamalarda bulunan CENTCOM Komutanı, “Savaş tamamlandı fakat işimiz burada henüz bitmedi. ABD, Avrupa ve diğer ülkelerin BM gözetiminde Cenevre’de yürütülen barış görüşmelerini desteklemelerini ve IŞİD’le mücadeleyi devam ettirmesini istiyoruz” dedi. Büyük yıkımların gerçekleştiği Suriye’deki kentlerin ayağa kaldırılması gerektiğini, bunun için uluslararası yardım gerektiğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da pazar esnafı 3 saat yol kapattı

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Macron ve Putin ile Afrin'i görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...