23 Ocak 2018 14:37

Adularya işçileri eyleme ara verdi

Adularya maden işçileri, TMSF yetkilerinin iki gün içinde geleceklerine söz vermeleri üzerine eylemlerine bir süre ara verdi.

Paylaş

Adularya maden işçileri TKİ Genel Müdürü ve belediye başkanları ile yaptıkları görüşmede verilen TMSF yetkilerinin iki gün içinde geleceği sözleri üzerine eylemlerine bir süre ara verdi. Bugüne kadar destek olan herkese teşekkür eden işçiler, verilen sözler tutulmadığı takdirde aynı kararlılıkla kaldıkları yerden devam edecekleri uyarsında bulundular. 

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan ve OHAL’in ilanından sonra Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Adularya Madeni'nde çalışan işçiler, 3 buçuk aydır ödenmeyen maaşları için yaptıkları eyleme ara veridiklerini duyurdular. Bir haftadır madenden ayrılmayan işçiler yaptıkları duyuruda, bugüne kadar Enerji Bakanlığı ve TMSF'ye dilekçeler yazdıklarını, heyetler oluşturup yetkililer ile görüştüklerini ancak sorun bir türlü çözülemeyince bu yola başvurduklarını söylediler.

Bugün madene gelen Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Mihalıççık Belediye Başkanı İsmail Uysal ve Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Ömer Bayrak'tan oluşan heyetin kendilerine sorunlarının iki gün içerisinde çözüleceği şeklinde söz verdiğini aktaran işçiler, “Yetkililerin işyerine gelerek bizlere konuşulacağını ve bu süre içerisinde sorunlarımız çözülmezse bizlerle birlikte işyerinde yatacaklarını, bizler haklarımızı alıncaya kadar bizlerle birlikte mücadele edeceklerini belirttiler ve bizlerden mücadelemize iki gün ara vermemizi istediler. Bizler de verilen bu söz üzerine hak arama mücadelemize ara veriyoruz. 2 gün veya bir haftaya TMSF yetkilileri gelemzse mücadeleye devam edeceğiz” dediler.

'EN BÜYÜK DESTEK BİRBİRİMİZE KENETLENMEMİZ'

Bugüne kadar kendilerinden desteğini esirgemeyen Beypazarı esnafına ve halkına, Mihalicik halkına, belediye başkanlarına, yetkililere ve destek olan herkese teşekkür eden işçiler, “8 günlük hak mücadelemiz boyunca bizleri yalnız bırakmayan ailelerimize ayrıca teşekkür edip onlarla birlikte ekmek mücadelemizi sürdüreceğimizi de belirtiyoruz. Ancak herkes bilmeli ki hak mücadelemizde en büyük destek Adularya maden işçilerinin birbirine verdiği dayanışma, birbirine kenetlenme duruşu, onurlu ekmek mücadelesinde hiçbir arkadaşımızın geri durmadan eylemi sonuna kadar birlikteliği devam ettirmesidir” dediler. Ancak işçiler verilen sözler tutulmadığı takdirde Adularya maden işçileri olarak aynı kararlılıkla hak aramaya ve mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri uyarı grevlerini sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Mardin'de gösteri ve yürüyüşler ile afiş asmak yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa