13 Ağustos 2012 10:58

Göz göre göre öldürdüler

İzmir'in Karabağlar İlçesi Limontepe Semti'nde resmi polis aracı ile sivil bir aracın kazaya karışması nedeniyle başlayan tartışma polisin 2'si kardeş 3 yurttaşı vurması ile sonuçlanmıştı. Bir yurttaşın saniye saniye çektiği görüntülerde iki polis 3 kişiyi ellerindeki sprey biber gazları ile etkisiz hale getirmeye çal

Göz göre göre öldürdüler
Paylaş

İ


Emrah Barlak’ın cenazesi bu sabah Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Karabağlar Yıkık Cami’ye getirildi.

Cenaze töreninde konuşan baba Nusret Barlak, “Oğlum öldürüldü. Olayın nasıl gerçekleştiğine tüm mahalle şahittir. Binlerce tanığımız var. Ortada hiçbir şey yokken küçük bir tartışma nedeniyle oğlum öldü. Şikâyetçiyiz, davacıyız peşini bırakmayacağız, tüm mahalle olarak şikâyetçiyiz” dedi. İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da camiye gelerek baba Nusret Kıraç’la görüştü. Kıraç, “Şimdi bir şey söylemeyelim. Sizinle özel olarak görüşeceğim, bizim de kardeşimizdi” dedi. Cenaze törenine katılanlar, Yeni Asır’da olayla ilgili olarak çıkan haberde polisin kendini koruduğuna dair yazılanlara tepki gösterdi. Basın mensuplarına, “Siz yalan yanlış yazıyorsunuz, her şey ortada. Bizim yanımıza gelmeyin, buradan gidin” diyerek tepki gösterdi. Yoğun bir katılımın olduğu cenaze törenine Karabağlar Belediye Başkanı da geldi. Barlak’ın cenazesi kılınan namazın ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı’na defnedildi.  

Mahalledekiler, yaşananların tam bir eşkiyalık olduğunu ifade ederek, “Türk olsun, Kürt olsun hiç fark etmez. Sokak ortasında güpegündüz insan öldürüyorlar” dedi. Mahallede daha önce de polisin insanları yaraladığını belirten Barlak ailesinin komşuları, yaşadıkları bölgenin gecekondu semti olması ve Kürtlerin yoğun yaşaması nedeniyle farklı bakıldığını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)


YAŞAM HAKKI İHLALİ KABUL EDİLEMEZ

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, Karabağlar’da yaşanan olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, polisin halkın üzerine pervasızca ateş açmasının asla kabul edilebilecek bir olay olmadığını belirtti. Limontepe mahallesinin en merkezi yerinde güvenlik güçlerinin adli bir trafik tartışmasında halkın üzerine ateş açtığının belirtildiği açıklamada, “Polis memurunun olaydaki soğukkanlılığı, silahıyla ortalıkta bir kahraman edasıyla sağa sola bakınarak korku salması, yanındaki diğer memurların elinde gaz olmasına rağmen onun silahı ile çok yakın mesafeden belden yukarı ateş etmesi ortadaki kastı göstermektedir” denildi. Yaralı kişinin ailesinin ambulans talebinin de seyredildiği, polisin onlarca aracı olmasına rağmen yardım etmediği belirtildi. Güvenlik güçleri tarafından yaşam hakkının ihlal edilmesini kınadıklarını belirten Dernek Yönetimi, olayın takipçisi olunacağını ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

Kapıdaki felaket eşikteki düşman

SONRAKİ HABER

Tunuslu kadınlar protesto hazırlığında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...