23 Ocak 2018 09:29
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ocak 2018 15:39

TSK’nin Afrin’e yönelik operasyonunun 4. gününde yaşananlar

'Zeytin Dalı' harekatı devam ediyor. Harekatın 4. günüde Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı yaşamını yitirdi.

Paylaş

TSK'nin Afrin'e karşı başlattığı 'Zeytin Dalı' harekatı dördüncü gününde devam ederken Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı yaşamını yitirdi. Böylece operasyonda yaşamını yitiren asker sayısı 3'e çıkmış oldu. 

Öte yandan DHA, operasyonun 4. gününde TSK ve onunla birlikte hareket eden cihatçıların, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) mevzilerini zırh delici toplarla vurduğunu aktardı.

Afrin'e kara harekatını başlatan birliklerin geçiş yaptığı Hatay ve Kilis sınırında gece boyunca iç bölgelerden top atışlarının sesinin duyulduğu, Afrin'den atılan ve Kilis'e düşen roketler sonucu ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Dün Burseya Dağı'ndaki çatışmada hayatını kaybeden Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın cenazesinin Ankara'ya gönderildiği bildirildi.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinin Karatepe bölgesinde cihatçıların kampına isabet eden roket sonucu hayatını kaybeden Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) çalışanı Şahin Elitaş'ın ise (30) Kırıkhan'da toprağa verileceği duyuruldu.

ÇAVUŞOĞLU DUYURDU: ÜSTEĞMEN USTA YAŞAMINI YİTİRDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, operasyondaki ikinci kayıp haberini Twitter hesabından duyurdu. Çavuşoğlu, "Vatanımızın bekası için Afrin'de "Zeytin Dali Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen  Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.  Milletimizin başı sağolsun" dedi.

Oğuz Kaan Usta'nın Ankara'da toprağa verileceği duyuruldu.

Üsteğmen Oğuz Kaan Usta(sağda)
Üsteğmen Oğuz Kaan Usta(sağda)

UZMAN ÇAVUŞ MEHMET MURATDAĞI YAŞAMINI YİTİRDİ

zman Çavuş Mehmet Muratdağı
Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı

'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Kayseri 1. Komando Tugayı emrinde görevli Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı, çatışmada yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Uzman Çavuş Muratdağı'nın hayatını kaybettiği haberi, Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde ikamet eden eşi Birgül Muratdağı'ya ve Beşparmak Mahallesi'nde oturan annesi Sibel Muratdağı'ya askeri yetkililer tarafından verildi. Sinir krizi geçiren anne Sibel Muratdağı ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Eşi Birgül Muratdağı'nın halası Selma Kutlu da tansiyonu yükseldiği için ambulansta tedavi edildi.

Anne Sibel Muratdağı
Anne Sibel Muratdağı sinir krizi geçirdi

Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, babasını küçükken yitirdiği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafındna yayımlanan açıklama şöyle:

"Şehit Piyade Uzman Çvş. Mehmet Muratdağı (2015-3591), 20 Kasım 1993 tarihinde Yozgat ili Boğazlıyan ilçesinde doğmuştur. 21.07.2015- 08.11.2015 tarihleri arasında, Dağ Komando Okulu ve EM Dağ Komando Okulu 2’nci Kurs Tb. 2’nci Kurs Bl.K.lığı (Eğirdir/ISPARTA) emrinde eğitimini tamamlamasına müteakip, 09.11.2015 tarihinde 1’inci Komd. Tug. 2’nci Komd. Bl. 1’inci Komd. Kolu 1’inci Komd. Mnv. Unsuru emrine hücum Elemanı olarak atanmıştır. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı (2015-3591), evli olup, çocuğu yoktur.

TSK'DEN OPERASYONLA İLGİLİ AÇIKLAMA

TSK'den Afrin'e yönelik yapılan operasyonla ilgili yapılan açıklama şöyle: " Harekât kapsamında, 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır." 

"Bununla beraber şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir."

"Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti'ne başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz." 

KIRIKHAN GEÇİCİ ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesin Suriye sınırı 'Geçici özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Bu bölgede gazetecilerin görüntü alması ve röportaj yapmasının yasakladığı belirtilen Kırıkhan Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Valilik Makamının 23.01.2018 tarih ve İl Yazı İşleri Müdürlüğü 3862 sayılı emirleri ile ilçemiz hudutları içerisinde bulunan Zafer Toka (Kaletepe Köyü arazisi ve yolu), Bayraktar (İncirli Köyü arazisi ve yolu), Halepli (Perişan Köyü yolları) ve Sucu (Sucu Köyü yolları) bölgelerinde 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 08.00'den başlayıp 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 08.00'de bitecek şekilde (15 gün süre ile) Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiş olup 24 Ocak/7 Şubat 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde yerleşik olan vatandaşlarımız haricinde basın mensuplarının görüntü almaları, röportaj ve yayın yapmaları ile her türlü araç ve insan girişi kolluk makamlarınca verilen izinler dışında yasaklanmıştır."

Öte yandan bu karar sınır bölgelerindeki camilerden anons edilerek vatandaşlara duyuruldu, ayrıca anonsta halkın da sınır bölgesine gitmemesi, yemek ve gıda yardımının kabul edilmeyeceği bildirildi.
 

REYHANLI'DA GÜN SAKİN GEÇTİ

Operasyonun 2'nci günü 11 roketin düştüğü Reyhanlı'da 4'üncü günün sakin geçtiği de aktarıldı.

Öte yandan Hatay sınırında güvenlik önlemlerini artıran jandarma, gazetecilerin sınırdan birliklerin görüntülerini çekmesini engellemeye başladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar köpekleri erkeklere oranla daha iyi anlıyor

SONRAKİ HABER

Kürt partilerinden Afrin operasyonuna tepki büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...