23 Ocak 2018 06:11
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ocak 2018 12:29

Toprağa verilen Enver Ercan için tören düzenlendi

Şair, Yazar ve Yayıncı Enver Ercan bugün toprağa verildi. Ercan için Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından tören düzenlendi.

Paylaş

Şair, Yazar ve Yayıncı Enver Ercan toprağa verildi.  Varlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Eski Genel Başkanı Enver Ercan, tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirmişti.

60 yaşına girdikten bir gün sonra hayatını kaybeden Ercan, uzun süredir yumuşak doku kanseri tedavisi görüyordu.

TYS
TYS Genel Başkanı Mustafa Köz

ERCAN İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Ercan için Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından Kadıköy’deki Yeldeğirmeni Sanat Merkezinde tören düzenlendi. Mehtap Meral’in sunduğu törene Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, TYS yönetim kurulu, PEN yönetim kurulu, Kor Yayınları, Ayrıntı Yayınları, Varlık dergisi ve yayınları, Yeni e dergisi, Manos Kitap yöneticileri, TÜYAP yetkilileri, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Cumhuriyet Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay, aralarında Adnan Özyalçıner, Sezai Sarıoğlu, Filiz Nayır, Betül Dünder, Behçet Çelik, Nevzat Çelik, Nilay Özer, Abdülkadir Budak, Mahir Karayazı, Tozan Alkan, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Murat Tuncel ve C. Hakkı Zariç’in de olduğu şair ve yazarlar katıldı. Törende Kıbrıs Sanatçı ve Yazarlar Birliğinin de mesajı okundu.

Adnan Özyalçıner
Yazar Adnan Özyalçıner

KARACAAHMET’TE TOPRAĞA VERİLDİ

Törenin ardından Ercan’ın cenazesi Altunizade Mahallesi’ndeki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ne götürüldü. Ercan, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

TYS: GÜLE GÜLE ŞAİR BAŞKAN

Türkiye Yazarlar Sendikası “Güle Güle Şair Başkan” başlıklı bir yazılı açıklama yaptı. Eski Genel Başkanları Enver Ercan için yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ağabeyi Cemal Süreya, ‘Her ölüm erken ölümdür.’ demişti 59 yaşında. Kardeş Enver Ercan da önce “Eksik Yaşam” dedi ilk kitabında. Sonra da “Sürçüyor Zaman”, “Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman”, “Türkçenin Dudaklarısın Sen” dedi ve sonsuzluğa gitti 59 yaşını bitirdiği günün sabahında. Doğum günün kutlu olsun sevgili başkanımız. Seni yıllarca evin bildiğin (2005-2011) sendikana verdiğin emekle, yeni şiirimizin belleğini tazelemek için verdiğin uğraşla ve bıçkın, arı duru şiirlerinle hep anımsayacağız. ‘Üstün başın boydan boya gökyüzü/ Çocukların ellerine bulaşsın dursun/ Nasıl olsa/ Hâlâ güzel masallara inanıyorsun’ diyordun ‘Gece’ şiirinde. ‘Eksik Yaşam’ dedin ‘Üstü kalsın’ diyen ustan, ağabeyin Süreya gibi. Ama o gökyüzü  ‘eksik’ olmayacak üstünden ve çocuklar tutacak ellerinden sözcüklerinin... Sonsuzlukla ve sözcüklerle uyu Sevgili Şair Başkan!”

SENNUR SEZER: TÜRKÇENİN DUDAKLARISIN SEN

Enver Ercan

İKİNCİ TÖREN MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT CAMİİ'NDE DÜZENLENDİ

Şair Enver Ercan için ikinci tören Marmara Üniversitesi İlahiyat Camii'nde düzenlendi. Cenaze törenine CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TYS Başkanı Mustafa Köz, Yazar Tuna Kiremitçi, Seray Şahiner, Sanatçı Orhan Alkaya, Mehtap Meral, Şair Suna Aras ve Gazeteci Cem Erciyes'in de aralarında olduğu kalabalık bir topluluk katıldı. Törende taziyeleri Enver Ercan'ın kızı kabul etti.

Tören sırasında Ercan'ın tabutunun üstüne şairin “Geçtiği her şeyi öpüyor zaman” adlı kitabının konulduğu görüldü. Törenin ardından gazetecilere konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bir şaire yakışır gibi yaşadı Enver Ercan. Onlarca genci edebiyat dünyasına kazandırdı. Kısa yazmayı ve kısa konuşmayı severdi. Bugün yapılan törenlerde de buna dikkat edildi. Türkiye önemli bir şairini kaybetti” dedi.

Enver Ercan cenaze töreni

ENVER ERCAN KİMDİR?

21 Ocak 1958'de İstanbul 'da doğan Ali Enver Ercan, Güneş, Sabah, Yeni Düşün, Varlık gibi gazete ve dergilerde edebiyat sayfaları hazırladı, yayın yönetmenliği yaptı. Broy, Gösteri, Milliyet Sanat, Yeni Düşün, Yeni Olgu, Varlık gibi dergilerde şiirleri yayımlandı.

Eksik Yaşam (1977), Sürçüyor Zaman (1988), Geçtiği Her Şeyi Öpüyor Zaman (1997) adlı şiir kitaplarını yayımladı, Yunus Nadi ve Cemal Süreya şiir ödüllerini aldı. Ercan, Kültürlerarası Şiir ve Çeviri Akademisi kurucusuydu.

Varlık Dergisi'nin yayın yönetmenliğini uzun yıllardır sürdüren Enver Ercan, şiir kitapları yayımlayan bir yayınevinin de sahibiydi.

Fabrika işçiliğinden yazı işçiliğine geçen Enver Ercan, Türkiye Yazarlar Sendikasında (TYS) 3 dönem başkanlık yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünyanın ilk robot vatandaşı Sophia, Türkiye'ye geliyor

SONRAKİ HABER

Endonezya'da 6.0 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...