22 Ocak 2018 17:27

Öldürülen Ceyda Aycan'ın annesi: En yüksek ceza verilsin

Karaman'da eski sevgilisi tarafından öldürülen Ceyda Aycan'ın annesi, 'Başkalarının canı yanmasın, o yüzden katile en yüksek cezayı istiyorum' dedi.

Paylaş

Karaman’da barışma teklifini reddettiği eski sevgilisi tarafından öldürülen Ceyda Aycan’ın annesi Sultan Aycan, kızının katiline en yüksek cezanın verilmesini istedi. Aycan, ‘‘Biz yandık, başkalarının canı yanmasın. O yüzden ona en yüksek ceza verilsin ki kadın cinayetleri son bulsun” dedi.

Durmuş Türkiş, 18 yaşındaki Ceyda Aycan’ı 2 Ocak akşamı Sakabaşı Mahallesi’nde bulunan parkta, tabancasıyla 3 el ateş ederek öldürdü. Cinayetin ardından Ankara’nın Polatlı ilçesine kaçan ve orada bir gazinoda çalışıp sahte kimlikle otelde konaklayan Türkiş, geçen cumartesi günü gözaltına alındı. İfadesinde, barışma teklifine olumsuz cevap alınca Ceyda Aycan’ı korkutmak için yere ateş ettiğini ileri süren Türkiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

‘KADIN AVUKATLARDAN YARDIM İSTİYORUM’

Öldürülen Ceyda Aycan’ın annesi Sultan Aycan, gözyaşları içinde kızının katilinin en yüksek cezayı almasını istedi. Aycan, "Ben savcılardan ve özellikle kadın avukatlardan yardım istiyorum. Bu cani, en yüksek cezayı alsın. Bizlere bu konuda yardım etsinler. Biz bundan sonra Ceyda’sız hayatı eksik yaşayacağız, ama biz yandık, başkalarının canı yanmasın. O yüzden ona en yüksek ceza verilsin ki, kadın cinayetleri son bulsun" diye konuştu. (Karaman/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Salcano işçileri, patronu sözleşme masasına çağırdı

SONRAKİ HABER

Kanalizasyon atıkları Marmara denizini yok ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...