22 Ocak 2018 16:02

Katalan meclisi Puigdemont’u tek başkan adayı ilan etti

Katalonya Parlamentosu Başkanı Roger Torrent, Carles Puigdemont’u sürgünde olmasına rağmen yerel hükümet başkanı adayı ilan ettiklerini duyurdu.

Paylaş

 

Katalonya Parlamentosu Başkanı Roger Torrent özerk bölgenin gönüllü sürgündeki eski lideri Carles Puigdemont’u sürgünde olmasına rağmen yerel hükümet başkanı adayı ilan ettiklerini duyurdu. Torrent, “Puigdemont’un kişisel ve yasal durumu ile ilgili zorluklarını anlıyorum ancak aynı zamanda onun aday olma konusunda yasal hakkı olduğunu da düşünüyorum” dedi. Puigdemont'un bağımsızlık yanlısı partisi bölgede aralıkta yapılan seçimlerde zafer kazanmıştı. 

Diğer taraftan Puigdemont bir üniversitede konuşma yapmak ve Danimarkalı milletvekilleri ile görüşme gerçekleştirmek üzere Brüksel’den Kopenhag’a gitti. İspanyol savcılar Puigdemont’un Danimarka’da gözaltına alınması için tutuklama emri çıkarılmasını istiyor ancak yargı henüz bu konuda bir karar vermiş değil. Konuyla ilgili açıklama yapan İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, Puigdemont’un Avrupa’da “şimdilik hareket serbestisi olduğunu” söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kürdistan Yurtseverler Birliği: Afrin'e desteğe hazırız

SONRAKİ HABER

Yabancı basında Afrin operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...