22 Ocak 2018 15:41

Kürdistan Yurtseverler Birliği: Afrin'e desteğe hazırız

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Partisinin Politbüro Üyesi Mala Bahtiyar, 'IKBY Afrin’deki Suriyeli Kürt güçlerine desteğe hazır' dedi.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminden (IKBY) Afrin açıklaması geldi. Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Partisinin Politbüro Üyesi Mala Bahtiyar, IKBY’nin Afrin’deki Suriyeli Kürt güçlerine destek birlikleri göndermeye hazır olduğunu söyledi. Bahtiyar, birlikleri göndermeden önce Ankara’ya da bir müzakere heyeti göndereceklerini ekledi.

‘ANKARA’YA HEYET GÖNDERECEĞİZ’

Rojava’daki karargah ziyaretinden sonra gazetecilere konuşan Bahtiyar, “Bölge ülkeleri, özellikle de Türkiye tavrımızın ne yönde olduğunu biliyor” dedi. Bahtiyar, açıklamalarına “Mümkün olursa Afrin’e şimdi yardım ederiz. İzin verilirse güçlerimizi göndeririz” sözleriyle devam etti.

Bahtiyar, Suriyeli Kürt birliklerinin onayıyla Iraklı Kürt güçlerini Afrin’e göndermeden önce müzakere için Ankara’ya da bir heyet göndereceklerini belirtti. Bahtiyar “Diyalog kurmayı savaşa tercih ederiz” dedi.

ÖSO’YA ELEŞTİRİ

Suriye krizi çözülürken Kürt halkının çıkarlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulayan Bahtiyar “Bu askeri değil, siyasi yolla gerçekleşmeli” ifadelerini kullandı.

Bahtiyar, Afrin’de TSK ile savaşan Özgür Suriye Ordusunu (ÖSO) da eleştirdi ve “Suriyeli muhalifler haklarının Afrin değil, Şam tarafından ihlal edildiğini anlamalı” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Fransa’da gardiyanlar ülke genelinde greve çıktı

SONRAKİ HABER

Katalan meclisi Puigdemont’u tek başkan adayı ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...