22 Ocak 2018 13:42

İki çocuğun düştüğü ölüm çukuru hâlâ kapatılmadı

İzmir Karabağlar'da iki çocuğun düşerek yaşamını yitirmesine neden olan çukur hâlâ kapatılmadı.

Paylaş

İzmir Karabağlar’da, yedi ve beş yaşlarında iki çocuğun içi su dolu çukura düşerek, yaşamını yitirmesine neden olan çukur hâlâ kapatılmadı. Üstü tahtalarla örtülen ve etrafına naylon emniyet şeridi çekilen çukurun etrafında bölgedeki çocuklar oynayıp, bisiklet sürmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz hafta, 7 yaşındaki Yusuf ile kardeşi 5 yaşındaki Ali Tencirlioğlu, Uzundere’deki boş arazide oynarken, içi su dolu 1.5 metrelik çukura düştü. Dipteki çamura saplanan iki kardeş, su birikintisinin üzerine çıkamadı. Kardeşlerin çukura düştüğünü, aynı bölgede oynayan diğer çocuklar fark etti. Aile üyelerinin çağırdığı sağlık ekibinin ilk müdahalesinden sonra hayatta oldukları tespit edilen kardeşler, kaldırıldıkları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

‘BÖYLE ÖNLEM Mİ OLUR?​’

İki torununun hayatını kaybettiği çukurun üstünün tahtalarla kapatılarak, ‘önlem’ alınmasına tepki gösteren Yusuf ve Ali’nin dedesi Süleyman Tencirlioğlu, oğlunun ve gelininin geceleri çukura giderek, ağladığını söyledi. Tencirlioğlu, “İki torunumu toprağa verdim. Önlem alınmıyor. Buraya önlem alsınlar, tüm devlet yetkililerimize sesleniyorum. Lütfen, bize yardım etsinler. İki yavruma sebep olanlar, cezalarını çeksin. Biz, davacıyız ve yardım bekliyoruz” dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlardan Afrin açıklaması: Ateş yoksulun ocağına düşecek

SONRAKİ HABER

Bilal Erdoğan TÜRGEV’in ardından bir vakıf daha kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa